Таг: Билбил Камен

ОПШТИНАТА НЕ МУ ДАДЕ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА НА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА

ОПШТИНАТА НЕ МУ ДАДЕ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА НА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА

  Општина Битола  го одби барањето за издавање на Б интегрирана еколошка дозвола на фирмата „Стентон ДОО“ за ископ на гранит на месноста Билби ...
ГЛОБА ЗА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА ЗАШТО СЕ КОПАЛО БЕЗ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

ГЛОБА ЗА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА ЗАШТО СЕ КОПАЛО БЕЗ ЕКОЛОШКА ДОЗВОЛА

Овластен инспектор од Општина Битола започна постапка за изрекување глоба за ДОО „Стентон“ , фирмата која ископува гранит во каменоломот над Битола,   ...
КОНЦЕСИОНЕРОТ НА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА Е ИСТАТА ФИРМА ШТО СТОПАНИСУВА СО ПАРКИНИЗИТЕ

КОНЦЕСИОНЕРОТ НА КАМЕНОЛОМОТ НАД БИТОЛА Е ИСТАТА ФИРМА ШТО СТОПАНИСУВА СО ПАРКИНИЗИТЕ

Битолчанецот Благој Крстевски кој под концесија на 30 години го доби ридот над Битола за да копа гранит,  е истиот бизнисмен кој преку неговата фирма ...
КАМЕНОЛОМОТ НА БИЛБИЛ КАМЕН БИТОЛЧАНИ ГО СПОРЕДИЈА СО ЧЕРНОБИЛ

КАМЕНОЛОМОТ НА БИЛБИЛ КАМЕН БИТОЛЧАНИ ГО СПОРЕДИЈА СО ЧЕРНОБИЛ

„Битола не смее да стане Чернобил II“. Со вакви транспаренти граѓани од Битола излегоа на денешните протести пред новиот каменолом за ископ на гранит, ...
4 / 4 НАПИСИ