Таг: БиоНТек

ГЕРМАНСКИОТ ГРАД МАЈНЦ ПО 30 ГОДИНИ ЌЕ СИ ГИ ОТПЛАТИ ДОЛГОВИТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19

ГЕРМАНСКИОТ ГРАД МАЈНЦ ПО 30 ГОДИНИ ЌЕ СИ ГИ ОТПЛАТИ ДОЛГОВИТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19

Ковид вакцината на „Фајзер/Бионтек“ ќе има неочекуван спореден ефект за германската општина во која што беше развиена. Првпат во три децении, Мајнц оч ...
„БИОНТЕК“ ЛАНИ ЗАРАБОТИЛА 270 МИЛИОНИ ЕВРА САМО ОД ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19

„БИОНТЕК“ ЛАНИ ЗАРАБОТИЛА 270 МИЛИОНИ ЕВРА САМО ОД ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19

Фармацевтската компанија од Мајнц „Бионтек“, објави дека во 2020 година остварила приход од 270 милиони евра само од вакцината против ковид-19 што ја ...
ПО КОВИД-19, НАША СЛЕДНА ЦЕЛ Е ВАКЦИНА ПРОТИВ РАК, ВЕЛИ ОЗЛЕМ ТУРЕЧИ, ЕДЕН ОД ОСНОВАЧИТЕ НА „БИОНТЕК“

ПО КОВИД-19, НАША СЛЕДНА ЦЕЛ Е ВАКЦИНА ПРОТИВ РАК, ВЕЛИ ОЗЛЕМ ТУРЕЧИ, ЕДЕН ОД ОСНОВАЧИТЕ НА „БИОНТЕК“

Научничката која победи во светската трка за испорачување на првата широко користена вакцина против ковид-19 вели дека луѓето можат да бидат сигурни д ...
ЌЕ ИМА ПАУЗИ ВО СНАБДУВАЊЕТО АКО БРЗО НЕ СЕ ОДОБРАТ ДРУГИТЕ ВАКЦИНИ, ВЕЛИ ОСНОВАЧОТ НА „БИОНТЕК“

ЌЕ ИМА ПАУЗИ ВО СНАБДУВАЊЕТО АКО БРЗО НЕ СЕ ОДОБРАТ ДРУГИТЕ ВАКЦИНИ, ВЕЛИ ОСНОВАЧОТ НА „БИОНТЕК“

„Бионтек“ работи заедно со партнерот „Фајзер“ за да го зголеми производството на нивната вакцина против ковид-19, соопштија нејзините основачи, предуп ...
СИГУРНИ СМЕ ДЕКА НАШАТА ВАКЦИНА ДЕЛУВА И ПРОТИВ НОВИОТ СОЈ НА КОРОНАВИРУС, ВЕЛИ ШЕФОТ НА „БИОНТЕК“

СИГУРНИ СМЕ ДЕКА НАШАТА ВАКЦИНА ДЕЛУВА И ПРОТИВ НОВИОТ СОЈ НА КОРОНАВИРУС, ВЕЛИ ШЕФОТ НА „БИОНТЕК“

Германската фармацевтска компанија „Бионтек“ е убедена дека нејзината вакцина против коронавирус, развиена во соработка со „Фајзер“, е ефективна и про ...
ДИСТРИБУЦИЈАТА НА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ФАЈЗЕР“ БИ МОЖЕЛА ДА ПОЧНЕ ПРЕД БОЖИЌ

ДИСТРИБУЦИЈАТА НА ВАКЦИНАТА ПРОТИВ КОВИД-19 НА „ФАЈЗЕР“ БИ МОЖЕЛА ДА ПОЧНЕ ПРЕД БОЖИЌ

„Фајзер“ и „БиоНТек“ очекуваат американските и европските регулатори да ја одобрат нивната вакцина против ковид-19 следниот месец, откако завршните те ...
ГЕРМАНСКИ НАУЧНИЦИ СО ПОТЕКЛО ОД ТУРСКИ ЕМИГРАНТИ ЈА РАЗВИЈА ПРВАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

ГЕРМАНСКИ НАУЧНИЦИ СО ПОТЕКЛО ОД ТУРСКИ ЕМИГРАНТИ ЈА РАЗВИЈА ПРВАТА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

Германски сопружници со турско потекло избија во прв план во светската трка за развој на вакцина против ковид-19. Угур Шахин (55) е извршен директо ...
7 / 7 НАПИСИ