Таг: Бисера Костадиновска-Стојчевска

1 2 3 4 10 / 40 НАПИСИ
ОБЈАВЕН КОНКУРСОТ ЗА ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА, КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА ПОВИКА ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ МЛАДИТЕ АВТОРИ И ИЛУСТРАТОРИ

ОБЈАВЕН КОНКУРСОТ ЗА ПРОЕКТИ ВО КУЛТУРАТА, КОСТАДИНОВСКА-СТОЈЧЕВСКА ПОВИКА ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ МЛАДИТЕ АВТОРИ И ИЛУСТРАТОРИ

Од денеска е отворен системот за електронско пријавување на Конкурсот за поддршка на проекти од национален интерес во културата за 2024, а ќе биде зат ...
ШАЛТЕР-САЛАТА ВО СКОПСКАТА ПОШТА ШТО ГО ГУБИ БЛЕСОКОТ ДА СЕ КОРИСТИ ЗА КРЕАТИВНИ НАСТАНИ, ИМ РЕЧЕ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР НА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА АРСОВСКА И НА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

ШАЛТЕР-САЛАТА ВО СКОПСКАТА ПОШТА ШТО ГО ГУБИ БЛЕСОКОТ ДА СЕ КОРИСТИ ЗА КРЕАТИВНИ НАСТАНИ, ИМ РЕЧЕ ЕВРОАМБАСАДОРОТ ГИР НА ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА АРСОВСКА И НА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

Скопската градоначалничка Данела Арсовска се заблагодари на сите досегашни градоначалници за нивниот придонес Скопје да стане Град на културата за 202 ...
ОХРИДСКИОТ РЕГИОН ОСТАНУВА НА ЛИСТАТА ЗА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

ОХРИДСКИОТ РЕГИОН ОСТАНУВА НА ЛИСТАТА ЗА СВЕТСКО НАСЛЕДСТВО НА УНЕСКО

Охридскиот Регион останува на листата за светско наследство на УНЕСКО. Одлуката беше донесена на 45. сесија на Комитетот за светско наследство на УНЕС ...
МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ГИ РАЗРЕШИ ДИРЕКТОРКАТА НА ФИЛХАРМОНИЈАТА ТИНА ИВАНОВА И УПРАВНИОТ ОДБОР

МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА ГИ РАЗРЕШИ ДИРЕКТОРКАТА НА ФИЛХАРМОНИЈАТА ТИНА ИВАНОВА И УПРАВНИОТ ОДБОР

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска ја разреши директорката на Филхармонијата, Тина Иванова, а за в. д. директор е поставен виолин ...
БИБЛИОТЕКАТА „КОЧО РАЦИН“ ДО 2027 ЌЕ СЕ ПРЕСЕЛИ ВО НОВИОТ ОБЈЕКТ ВО ТЕТОВО, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

БИБЛИОТЕКАТА „КОЧО РАЦИН“ ДО 2027 ЌЕ СЕ ПРЕСЕЛИ ВО НОВИОТ ОБЈЕКТ ВО ТЕТОВО, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

Министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска вели дека Библиотеката „Кочо Рацин“ во Тетово само ги менува просториите во рамките на истата ...
СО ОКОЛУ 200 ИЛЈАДИ ЕВРА ЌЕ СЕ РЕНОВИРА ПРОСТОРОТ ПОД ОПЕРАТА НА НАЦИОНАЛНИОТ ЏЕЗ-ОРКЕСТАР

СО ОКОЛУ 200 ИЛЈАДИ ЕВРА ЌЕ СЕ РЕНОВИРА ПРОСТОРОТ ПОД ОПЕРАТА НА НАЦИОНАЛНИОТ ЏЕЗ-ОРКЕСТАР

Просторот кој го доби Националниот џез-оркестар како траен дом ќе се реновира за 11,7 милиони денари (околу 200 илјади евра), од кои 10 милиони се сре ...
СО 300.000 ЕВРА ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА КИНОТО ВО ВАЛАНДОВО, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

СО 300.000 ЕВРА ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА КИНОТО ВО ВАЛАНДОВО, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

Со околу 300.000 евра ќе се реконструира и санира покривот и на фасадата на киносалата во Валандово која функционира во состав на Домот на културата „ ...
ОПШТИНA БИТОЛА НЕ ПРИФАТИ ДА СЕ ПОСТАВИ БИСТА НА ДЕДОTO НА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА, КОЈ БИЛ ПРВОБОРЕЦ

ОПШТИНA БИТОЛА НЕ ПРИФАТИ ДА СЕ ПОСТАВИ БИСТА НА ДЕДОTO НА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА, КОЈ БИЛ ПРВОБОРЕЦ

Комисијата за споменици и спомен обележја при Советот на Општина Битола не ја прифати иницијативата на Сојузот на борци од Битола за поставување биста ...
ФИЛХАРМОНИЈАТА НЕ Ѝ СЕ ИЗВИНУВА НА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА НИТУ НА ПУБЛИКАТА, ТУКУ СЕ ЗАБЛАГОДАРУВА ЗА ПОДДРШКАТА ДА НЕ ГО ДЕЛАТ ОБЈЕКТОТ СО КОЛЕГИТЕ ОД ЏЕЗ ОРКЕСТАРОТ

ФИЛХАРМОНИЈАТА НЕ Ѝ СЕ ИЗВИНУВА НА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА НИТУ НА ПУБЛИКАТА, ТУКУ СЕ ЗАБЛАГОДАРУВА ЗА ПОДДРШКАТА ДА НЕ ГО ДЕЛАТ ОБЈЕКТОТ СО КОЛЕГИТЕ ОД ЏЕЗ ОРКЕСТАРОТ

Музичарите од Филхармонијата не ѝ се извинуваат на јавноста, ниту на министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска, како што побара таа вчер ...
ЏЕЗ-ОРКЕСТАРОТ ЌЕ ДОБИЕ СВОЈ ПРОСТОР ПОД ОПЕРА И БАЛЕТ, ОЧЕКУВАМ ИЗВИНУВАЊЕ ОД ДИРЕКТОРКАТА И СИНДИКАТОТ НА ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ЛАГИТЕ, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

ЏЕЗ-ОРКЕСТАРОТ ЌЕ ДОБИЕ СВОЈ ПРОСТОР ПОД ОПЕРА И БАЛЕТ, ОЧЕКУВАМ ИЗВИНУВАЊЕ ОД ДИРЕКТОРКАТА И СИНДИКАТОТ НА ФИЛХАРМОНИЈА ЗА ЛАГИТЕ, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА

Националниот џез-оркестар ќе добие свој траен простор, под објектот на Националната опера и балет(НОБ), кажа денеска министерката за култура Бисера Ко ...
1 2 3 4 10 / 40 НАПИСИ