Таг: бизнис

КОРУПЦИЈАТА Е ПРОБЛЕМ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС ВО МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

КОРУПЦИЈАТА Е ПРОБЛЕМ ЗА ВОДЕЊЕ БИЗНИС ВО МАКЕДОНИЈА, ВЕЛИ ИЗВЕШТАЈОТ НА СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ

Корупцијата е постојан проблем за водење бизнис во Македонија иако законската рамка е главно во согласност со меѓународните стандарди, се вели во најн ...
МАКЕДОНСКАТА СТАРТ-АП КОМПАНИЈА „ОНЕ СТОП ШОП“ ПОБЕДИ НА БИЗНИС ФОРУМ ВО ЛОНДОН

МАКЕДОНСКАТА СТАРТ-АП КОМПАНИЈА „ОНЕ СТОП ШОП“ ПОБЕДИ НА БИЗНИС ФОРУМ ВО ЛОНДОН

Македонска старт-ап компанија „Оне стоп шоп“ (One Stop Shop) од Скопје победи на годинашниот бизнис форум, што организиран од меѓународната организаци ...
БЕЗ ФРАЗИ СО ЗБОРОВИТЕ „МОТИВИРАН“ И „КРЕАТИВЕН“ – КАКО ДА СЕ БАРА РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА

БЕЗ ФРАЗИ СО ЗБОРОВИТЕ „МОТИВИРАН“ И „КРЕАТИВЕН“ – КАКО ДА СЕ БАРА РАБОТА ВО ГЕРМАНИЈА

Како и секоја друга земја, Германија има сопствени правила за аплицирање за работа. Многу компании се обидуваат процесот да го направат полесен и фер, ...

КОЕ УЧИЛИШТЕ Е НАЈДОБРО ИЛИ КАДЕ ИМА СЛОБОДНО ПАРКИНГ МЕСТО ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ НА НОВИОТ ПОРТАЛ НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ИНФОРМАТИЧКО ОПШТЕСТВО

Веб апликации колку слободни места има на одреден паркинг, на која сообраќајница има најголем метеж, што во одреден град е интересно да се посети, кое ...
236 КОМПАНИИ ПОБАРАЛЕ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИС

236 КОМПАНИИ ПОБАРАЛЕ ПАРИЧНА ПОМОШ ОД ДРЖАВАТА ЗА РАЗВОЈ НА БИЗНИС

Државна помош побарале 236 компании за развој на бизнисот, односно толку апликации пристигнале на конкурсот на Фондот за иновативност. Од нив 208 пону ...
5 / 5 НАПИСИ