Таг: Благој Стефановски-Баге

ГОЛЕМАТА СЦЕНА НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР ЌЕ ГО НОСИ ИМЕТО НА БЛАГОЈ СТЕФАНОВСКИ-БАГЕ

ГОЛЕМАТА СЦЕНА НА БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР ЌЕ ГО НОСИ ИМЕТО НА БЛАГОЈ СТЕФАНОВСКИ-БАГЕ

Големата сцена на Народниот театар во Битола ќе го носи името „Благој Стефановски-Баге“ во чест на актерот и поранешен директор на оваа театарска куќа ...
ГО ЗАГУБИВМЕ БАГЕ КОГА МУ ЈА ПРЕСЕКОА ПАПОЧНАТА ВРВЦА СО БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР, ВЕЛАТ ТЕАТАРЏИИТЕ ЗА КОЛЕГАТА КОЈ ГО ПРОСЛАВИ ТЕАТАРОТ

ГО ЗАГУБИВМЕ БАГЕ КОГА МУ ЈА ПРЕСЕКОА ПАПОЧНАТА ВРВЦА СО БИТОЛСКИОТ ТЕАТАР, ВЕЛАТ ТЕАТАРЏИИТЕ ЗА КОЛЕГАТА КОЈ ГО ПРОСЛАВИ ТЕАТАРОТ

Македонскиот театар не го изгуби еден од најголемите вљубеници Благој Стефановски-Баге на 3 декември, на денот на неговата смрт, туку пред повеќе од д ...
ПОЧИНА ЕКСМИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА БЛАГОЈ СТЕФАНОВСКИ-БАГЕ

ПОЧИНА ЕКСМИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА БЛАГОЈ СТЕФАНОВСКИ-БАГЕ

На 67-годишна возраст почина Благој Стефановски-Баге, поранешен министер за култура и долгогодишен директор на Народниот театар од Битола. Од семејств ...
3 / 3 НАПИСИ