Таг: Борка

НАВРЕМЕНОТО ОТКРИВАЊЕ НА РАКОТ НА ДОЈКА СПАСУВА ЖИВОТИ, РЕКОА АКТИВИСТИТЕ НА РОЗОВАТА ПРОШЕТКА

НАВРЕМЕНОТО ОТКРИВАЊЕ НА РАКОТ НА ДОЈКА СПАСУВА ЖИВОТИ, РЕКОА АКТИВИСТИТЕ НА РОЗОВАТА ПРОШЕТКА

Ракот на дојка не е крај, знаете дека не сте сами, кажа претседателката на здружението „Борка“ Биба Додева, на 11. Розовата прошетка - Напред розово з ...
НАБАВКАТА НА 40 НОВИ ЦИТОСТАТИЦИ ПОЧНУВА НЕДЕЛАВА, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

НАБАВКАТА НА 40 НОВИ ЦИТОСТАТИЦИ ПОЧНУВА НЕДЕЛАВА, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Министерството за здравство неделава ќе почне со централна набавка на 40 нови цитостатици, рече министерот за здравство Венко Филипче на одбележување ...
РОЗОВАТА ПРОШЕТКА ПРОТИВ РАКОТ НА ДОЈКА ПОЧНУВА УТРЕ ВО 11 ЧАСОТ ВО СКОПСКИОТ ПАРК

РОЗОВАТА ПРОШЕТКА ПРОТИВ РАКОТ НА ДОЈКА ПОЧНУВА УТРЕ ВО 11 ЧАСОТ ВО СКОПСКИОТ ПАРК

Традиционалната розова прошетка „Напред розово 2018-чекори против ракот на дојка“, која годинава се оддржува по десети пат ќе почне утре во 11 часот в ...
ЛЕКОВИТЕ ЗА РАК НА КОЖА ДА БИДАТ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ДА НЕМА ПРЕКИНИ ВО ТЕРАПИЈАТА, БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ

ЛЕКОВИТЕ ЗА РАК НА КОЖА ДА БИДАТ НА ТОВАР НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО ЗА ДА НЕМА ПРЕКИНИ ВО ТЕРАПИЈАТА, БАРААТ ПАЦИЕНТИТЕ

Петнаесетина пациенти со меланом минатата недела два дена останаа без потребната имунотерапија, бидејќи се потрошиле количините од лекот, а Клиниката ...
НА ДЕТСКА КЛИНИКА ОТВОРЕН ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА НА ДЕЦАТА БОЛНИ ОД РАК

НА ДЕТСКА КЛИНИКА ОТВОРЕН ДНЕВЕН ЦЕНТАР ЗА ПСИХОЛОШКА ПОДДРШКА НА ДЕЦАТА БОЛНИ ОД РАК

За децата болни од малигни заболувања кои се лекуваат на Клиниката за детски болести денес се отвори дневен центар за психосоцијална поддршка „Собата ...
БОЛНИТЕ СО РАК НА КОЖА И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ПАЦИЕНТИ БАРААТ ВИСТИНСКА АКЦИЈА ЗА НАВРЕМЕНА ДИЈАГНОЗА И ЛЕКУВАЊЕ

БОЛНИТЕ СО РАК НА КОЖА И ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ПАЦИЕНТИ БАРААТ ВИСТИНСКА АКЦИЈА ЗА НАВРЕМЕНА ДИЈАГНОЗА И ЛЕКУВАЊЕ

Пациентите болни од карцином и здруженијата на пациенти бараат вистински акции за обезбедување навремена дијагноза и терапија. Тие на вториот национал ...
МАРШОТ „НАПРЕД РОЗОВО“ ПОВИКА НА ТИМСКА ПОДДРШКА ЗА БОЛНИТЕ ОД РАК НА ДОЈКА

МАРШОТ „НАПРЕД РОЗОВО“ ПОВИКА НА ТИМСКА ПОДДРШКА ЗА БОЛНИТЕ ОД РАК НА ДОЈКА

„Напред розово“, прошетка низ Скопје што по деветти пат ја организира здружението за борба против ракот „Борка“, со поддршка од амбасадата на САД, се ...
РОЗОВА ПРОШЕТКА И РОЗОВА ТРКА ЗА ПОДДРШКА НА БОЛНИТЕ ОД РАК НА ДОЈКА

РОЗОВА ПРОШЕТКА И РОЗОВА ТРКА ЗА ПОДДРШКА НА БОЛНИТЕ ОД РАК НА ДОЈКА

Со традициналната розова прошетка, а од годинава и со розова трка, стотици луѓе, денес во Градски парк во Скопје им дадоа поддршка на болните од рак н ...
8 / 8 НАПИСИ