Таг: борци

НИЕ МНОГУ ДОБРО ЗНАЕМЕ ПРОТИВ КОГО СЕ БОРЕВМЕ, СЕ СЕЌАВАМЕ НА БОРБАТА ДА НЕ ВЛЕЗЕ БУГАРСКАТА ВОЈСКА ВО СКОПЈЕ, КАЖАА БОРЦИТЕ ОД НОБ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 13 НОЕМВРИ

НИЕ МНОГУ ДОБРО ЗНАЕМЕ ПРОТИВ КОГО СЕ БОРЕВМЕ, СЕ СЕЌАВАМЕ НА БОРБАТА ДА НЕ ВЛЕЗЕ БУГАРСКАТА ВОЈСКА ВО СКОПЈЕ, КАЖАА БОРЦИТЕ ОД НОБ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 13 НОЕМВРИ

Ние многу добро знаеме против кого се боревме за слободно Скопје, кажаа борците од Народно-ослободителната и антифашистичка борба (НОБ) на денешното о ...
УНИШТЕНА СПОМЕН КОСТУРНИЦАТА НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ОД НОБ ВО НЕГОТИНО

УНИШТЕНА СПОМЕН КОСТУРНИЦАТА НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ОД НОБ ВО НЕГОТИНО

Во катастрофална состојба е Спомен-костурницата во Неготино, иако претходната власт лани ветуваше дека ќе го реновира и среди тој дел на градот. Споме ...
ОПШТИНАТА И ЛИКОВНАТА АКАДЕМИЈА ЌЕ ГИ РЕСТАВРИРААТ СКВЕРНАВЕНИТЕ СПОМЕНИЦИ НА БОРЦИТЕ ОД НОБ ВО ШТИП

ОПШТИНАТА И ЛИКОВНАТА АКАДЕМИЈА ЌЕ ГИ РЕСТАВРИРААТ СКВЕРНАВЕНИТЕ СПОМЕНИЦИ НА БОРЦИТЕ ОД НОБ ВО ШТИП

Општинскиот сојуз на борците од НОБ и штипската локална самоуправа се договорија за продлабочување на соработката и за меѓусебно сестрано помагање. ...
ШАРЕНО И МНР ВО ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

ШАРЕНО И МНР ВО ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

„Шарената револуца“ ја погоди и зградата во која е сместено Министерството за надворешни работи (МНР). Демонстрантите фрлаат балони со боја и извикува ...
БОРЦИТЕ НА ПРОТЕСТ ВО ПРВИТЕ РЕДОВИ, СЕ ОДИ КОН СОБРАНИЕ

БОРЦИТЕ НА ПРОТЕСТ ВО ПРВИТЕ РЕДОВИ, СЕ ОДИ КОН СОБРАНИЕ

Сојузот на борци на Македонија е во првите редови на вечерашните демонстрации. Тие цело време ја поддржуваат „Шарената револиција“, а вечерва нивни пр ...
5 / 5 НАПИСИ