Таг: Бранко Ушковски

ВАНГЕЛОВСКИ, КАРАЏОВСКИ И ШТЕРИЕВ СО ГОДИНИ ЗЕМАЛЕ ПАУШАЛ ОД ПО 10.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО ШТО НЕ ИМ СЛЕДУВА ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ

ВАНГЕЛОВСКИ, КАРАЏОВСКИ И ШТЕРИЕВ СО ГОДИНИ ЗЕМАЛЕ ПАУШАЛ ОД ПО 10.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО ШТО НЕ ИМ СЛЕДУВА ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ

Актуелните претседатели на Судскиот совет Зоран Караџовски и на Врховниот суд Јово Вангеловски, како членови по функција во Управниот одбор (УО) на Ак ...
ФАТИМЕ КАЗНЕТА ОД СУДИЈКАТА ЗА ЦИТАТ НА ЈАНКУЛОСКА ОД БОМБИТЕ ЗА УБАВИНАТА НА УШКОВСКИ

ФАТИМЕ КАЗНЕТА ОД СУДИЈКАТА ЗА ЦИТАТ НА ЈАНКУЛОСКА ОД БОМБИТЕ ЗА УБАВИНАТА НА УШКОВСКИ

Специјалната обвинителка Фатиме Фетаи беше казнета со 1.000 евра од судијката Татјана Михајлова за изјавата: „Не сум дојдена судијке да ве видам колку ...
СУДИИТЕ ПРЕД БАНКРОТ, НЕМААТ ПАРИ НИ ЗА СИСТЕМАТСКИ ЗДРАВСТВЕН ПРЕГЛЕД

СУДИИТЕ ПРЕД БАНКРОТ, НЕМААТ ПАРИ НИ ЗА СИСТЕМАТСКИ ЗДРАВСТВЕН ПРЕГЛЕД

Судиите минатата година не биле на систематски преглед, стои во Извештајот на Судскиот буџетски совет кој e поднесен до Собранието.  Со тоа Законот е ...
УШКОВСКИ МОЖЕ ДА ОДИ ВО ЗАТВОР ЗА ПРЕДИЗБОРНОТО ПОКАЧУВАЊЕ ПЛАТИ НА СУДИИТЕ

УШКОВСКИ МОЖЕ ДА ОДИ ВО ЗАТВОР ЗА ПРЕДИЗБОРНОТО ПОКАЧУВАЊЕ ПЛАТИ НА СУДИИТЕ

Зголемувањето на платите пред избори на судиите, обвинителите и на обвинителската стручна служба е кривично дело за кое е предвидена затворска казна о ...
ПРЕД ИЗБОРИ ЗГОЛЕМЕНИ ПЛАТИ ЗА СУДИИТЕ И ОБВИНИТЕЛИТЕ

ПРЕД ИЗБОРИ ЗГОЛЕМЕНИ ПЛАТИ ЗА СУДИИТЕ И ОБВИНИТЕЛИТЕ

Судиите и обвинителите во Македонија, пред избори добија покачување на платите за 35 отсто. Така, просечната плата на судиите, која изнесува над 1.000 ...
5 / 5 НАПИСИ