Таг: бугарски клуб

1 2 10 / 12 НАПИСИ
ПЕНДИКОВ МОЖЕЛ УСПЕШНО ДА СЕ ЛЕКУВА КАЈ НАС, А НЕ ДА ОДИ ВО БУГАРИЈА, РЕЧЕ ЕКСПЕРТ ПО СУДСКА МЕДИЦИНА И КРИМИНАЛИСТИКА ВО ОХРИДСКИОТ СУД

ПЕНДИКОВ МОЖЕЛ УСПЕШНО ДА СЕ ЛЕКУВА КАЈ НАС, А НЕ ДА ОДИ ВО БУГАРИЈА, РЕЧЕ ЕКСПЕРТ ПО СУДСКА МЕДИЦИНА И КРИМИНАЛИСТИКА ВО ОХРИДСКИОТ СУД

Согласно типот на повредите Христијан Пендиков, можел целосно и успешно да се лекува и во нашите здравствени установи, а не да бара медицинска помош в ...
И ДЕНЕС ДОБИВАМ СМРТНИ ЗАКАНИ, РЕЧЕ ЛАМБЕ АЛАБАКОВСКИ КОЈ ВО МАИЦА СО МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ СВЕДОЧЕШЕ НА РОЧИШТЕТО ПРОТИВ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ОД БИТОЛА

И ДЕНЕС ДОБИВАМ СМРТНИ ЗАКАНИ, РЕЧЕ ЛАМБЕ АЛАБАКОВСКИ КОЈ ВО МАИЦА СО МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ СВЕДОЧЕШЕ НА РОЧИШТЕТО ПРОТИВ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ОД БИТОЛА

Пејачот Ламбе Алабаковски вели дека постојано добива пораки со смртни закани за него и неговото семејство откако пред повеќе од една година, во јули 2 ...
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ОД БИТОЛА ЃОРГИЕВСКИ НА СУДЕЊЕ СЕ ПОЈАВИ ВО МАИЦА СО ИМЕ И СЛИКА НА ВАНЧО МИХАЈЛОВ

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ОД БИТОЛА ЃОРГИЕВСКИ НА СУДЕЊЕ СЕ ПОЈАВИ ВО МАИЦА СО ИМЕ И СЛИКА НА ВАНЧО МИХАЈЛОВ

Љупчо Ѓоргиевски, претседателот на бугарскиот клуб од Битола што беше именуван по соработникот на фашистите Иван (Ванчо) Михајлов, на денешното судење ...
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ВО БИТОЛА НАМЕРНО ШИРЕЛ ОМРАЗА НА ЕВРЕЈСКИ ПРАЗНИК, ПОДНЕСЕНО ОБВИНЕНИЕ

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ВО БИТОЛА НАМЕРНО ШИРЕЛ ОМРАЗА НА ЕВРЕЈСКИ ПРАЗНИК, ПОДНЕСЕНО ОБВИНЕНИЕ

Основното јавно обвинителство Битола поднесе обвинителен предлог против овластениот претставник на Здружението „Културен центар Иван Михајлов“ од Бито ...
ЦЕНТРАЛНИОТ РЕГИСТАР ГО ИЗБРИША БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“

ЦЕНТРАЛНИОТ РЕГИСТАР ГО ИЗБРИША БУГАРСКИОТ КЛУБ „ВАНЧО МИХАЈЛОВ“

Бугарскиот клуб од Битола кој го носи името на Ванчо Михајлов попладнево е избришан од Централниот регистар откако пред една седмица министерот за пра ...
ОБВИНИТЕЛСТВОTO ПОДНЕСЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА ТЕШКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ОД ОМРАЗА, ПО ПРЕТЕПУВАЊЕТО НА СЕКРЕТАРОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД

ОБВИНИТЕЛСТВОTO ПОДНЕСЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА ТЕШКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ОД ОМРАЗА, ПО ПРЕТЕПУВАЊЕТО НА СЕКРЕТАРОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД

Обвинителството поднесе обвинение за нанесување тешка телесна повреда од омраза, по три недели од нападот од негови сограѓани врз Христијан Пендиков о ...
ИЗМИСЛУВАТЕ, НИКАДЕ НЕ СМЕ ГО НАВРЕДИЛЕ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, РЕЧЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ВО БИТОЛА

ИЗМИСЛУВАТЕ, НИКАДЕ НЕ СМЕ ГО НАВРЕДИЛЕ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД, РЕЧЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА БУГАРСКИОТ КЛУБ ВО БИТОЛА

„Нема такво нешто, вие измислувате“, им рече на новинарите претседателот на бугарскиот клуб „Иван Михајлов“ во Битола, Љупчо Ѓоргиевски, на прашањето ...
БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД ОШТЕТЕН ОД ОГНЕНО ОРУЖЈЕ, МНР ГО ОСУДИ НАПАДОТ

БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД ОШТЕТЕН ОД ОГНЕНО ОРУЖЈЕ, МНР ГО ОСУДИ НАПАДОТ

Бугарски клуб во Охрид „Цар Борис Трети“, именуван според бугарскиот цар соработник на фашистите, е оштетен со огнено оружје. Непознати сторители сино ...
ОТВОРАЊЕТО НА КЛУБОТ ВО БЛАГОЕВГРАД НЕ Е ОД КОРИСТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО БУГАРИЈА, ИСТО КАКО ШТО КЛУБОВИТЕ ВО ОХРИД И БИТОЛА НЕ СЕ ОД ИНТЕРЕС НА БУГАРИТЕ, ВЕЛИ ОСМАНИ

ОТВОРАЊЕТО НА КЛУБОТ ВО БЛАГОЕВГРАД НЕ Е ОД КОРИСТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ВО БУГАРИЈА, ИСТО КАКО ШТО КЛУБОВИТЕ ВО ОХРИД И БИТОЛА НЕ СЕ ОД ИНТЕРЕС НА БУГАРИТЕ, ВЕЛИ ОСМАНИ

Министерот за надворешни работи Бујар Османи кажа дека отворањето на македонскиот клуб „Никола Вапцаров“ во бугарскиот град Благоевград не е во функци ...
БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД СЕ ОТВОРА ВЕДНАШ ДО КУЌАТА КАДЕ ШТО ФАШИСТИЧКИОТ ОКУПАТОР ГИ ОСУДИ НА СМРТ КОЛИШЕВСКИ И ПИРУЗЕ

БУГАРСКИОТ КЛУБ „ЦАР БОРИС ТРЕТИ“ ВО ОХРИД СЕ ОТВОРА ВЕДНАШ ДО КУЌАТА КАДЕ ШТО ФАШИСТИЧКИОТ ОКУПАТОР ГИ ОСУДИ НА СМРТ КОЛИШЕВСКИ И ПИРУЗЕ

Бугарскиот клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид се наоѓа на 20 метри од куќата во која што во 1941 година воениот суд на бугарскиот фашистички окупатор осу ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ