Таг: Чернобил

ИЗГАСНАТ ПОЖАРОТ КАЈ НУКЛЕАРНАТА ЦЕНТРАЛА ЧЕРНОБИЛ

ИЗГАСНАТ ПОЖАРОТ КАЈ НУКЛЕАРНАТА ЦЕНТРАЛА ЧЕРНОБИЛ

Пожарот што ѝ се закануваше на напуштената нуклеарна централа Чернобил е изгаснат, објавија украинските власти. Пожарникарите кажаа дека на некои мест ...
ШУМСКИТЕ ПОЖАРИ СЕ ПРИБЛИЖИЈА НА НЕКОЛКУ КИЛОМЕТРИ ДО ЧЕРНОБИЛ

ШУМСКИТЕ ПОЖАРИ СЕ ПРИБЛИЖИЈА НА НЕКОЛКУ КИЛОМЕТРИ ДО ЧЕРНОБИЛ

Шумските пожари што горат неколку дена во северна Украина сега се на само неколку километри од напуштената нуклеарна централа Чернобил. Туристичкиот в ...
ШУМСКИТЕ ПОЖАРИ КАЈ ЧЕРНОБИЛ ГО ЗГОЛЕМИЛЕ НИВОТО НА РАДИЈАЦИЈА ВО РЕГИОНОТ

ШУМСКИТЕ ПОЖАРИ КАЈ ЧЕРНОБИЛ ГО ЗГОЛЕМИЛЕ НИВОТО НА РАДИЈАЦИЈА ВО РЕГИОНОТ

Итните служби на Украина продолжуваат да се борат со шумските пожари во контаминираната област околу нуклеарната централа во Чернобил и властите кажаа ...
ТУРИСТИЧКАТА АТРАКЦИЈА НАЛИКУВА НА ЧЕРНОБИЛ ПО ЕРУПЦИЈАТА НА ВУЛКАНОТ, ДОСЕГА ШЕСТ МРТВИ И ОСУМ ИСЧЕЗНАТИ

ТУРИСТИЧКАТА АТРАКЦИЈА НАЛИКУВА НА ЧЕРНОБИЛ ПО ЕРУПЦИЈАТА НА ВУЛКАНОТ, ДОСЕГА ШЕСТ МРТВИ И ОСУМ ИСЧЕЗНАТИ

Лекари кои дошле да спасуваат туристи по вчерашната ерупција на вулканот на Вајт Ајленд во Нов Зеланд начекале сцена која наликувала на нешто што изле ...
НУКЛЕАРКАТА ЧЕРНОБИЛ МЕЃУ ПОГОДЕНИТЕ ОД ГЛОБАЛНИОТ ХАКЕРСКИ НАПАД

НУКЛЕАРКАТА ЧЕРНОБИЛ МЕЃУ ПОГОДЕНИТЕ ОД ГЛОБАЛНИОТ ХАКЕРСКИ НАПАД

Компании насекаде во светот пријавуваат дека се погодени од масивен хакерски напад. Британската рекламна агенција ВПП е една од десетиците компании ко ...
КАМЕНОЛОМОТ НА БИЛБИЛ КАМЕН БИТОЛЧАНИ ГО СПОРЕДИЈА СО ЧЕРНОБИЛ

КАМЕНОЛОМОТ НА БИЛБИЛ КАМЕН БИТОЛЧАНИ ГО СПОРЕДИЈА СО ЧЕРНОБИЛ

„Битола не смее да стане Чернобил II“. Со вакви транспаренти граѓани од Битола излегоа на денешните протести пред новиот каменолом за ископ на гранит, ...
6 / 6 НАПИСИ