Таг: д-р Горан Димитров

ДА СЕ ВОВЕДЕ ХПВ-СКРИНИНГ ПОРАДИ ВИСОКИОТ ПРОЦЕНТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА, БАРААТ ГИНЕКОЛОЗИТЕ

ДА СЕ ВОВЕДЕ ХПВ-СКРИНИНГ ПОРАДИ ВИСОКИОТ ПРОЦЕНТ НА ЗАБОЛЕНИ ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА, БАРААТ ГИНЕКОЛОЗИТЕ

ХПВ тестирањето да се воведе како примарен скрининг, оти има точност од 99, 99 отсто, бара проф. д-р Горан Димитров, претседател на Здружението за цер ...
ОД 7.400 ЛЕКАРИ, СПАДНАВМЕ НА 5.400, ВЕЛИ Д-Р ДИМИТРОВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАКЕДОНСКОТО ЛЕКАРСКО ДРУШТВО

ОД 7.400 ЛЕКАРИ, СПАДНАВМЕ НА 5.400, ВЕЛИ Д-Р ДИМИТРОВ, ПРЕТСЕДАТЕЛ НА МАКЕДОНСКОТО ЛЕКАРСКО ДРУШТВО

Одливот на лекарите во странство е многу голем. Ако пред 10 години во Македонското лекарско друштво имавме 7.400 лекари, денес сме 5.400, рече проф д- ...
2 / 2 НАПИСИ