Таг: д-р Викторија Јовановска

МЕЏИТИ ВЕЛИ ДЕКА СМРТНОСТА НА ПРЕДВРЕМЕ РОДЕНИТЕ БЕБИЊА Е НАМАЛЕНА ЗА 74 ОТСТО, ДИРЕКТОРКАТА НА ГИНЕКОЛОГИЈА АПЕЛИРА ЗА ВРАБОТУВАЊА ОТИ КАДАРОТ СИ ОДИ

МЕЏИТИ ВЕЛИ ДЕКА СМРТНОСТА НА ПРЕДВРЕМЕ РОДЕНИТЕ БЕБИЊА Е НАМАЛЕНА ЗА 74 ОТСТО, ДИРЕКТОРКАТА НА ГИНЕКОЛОГИЈА АПЕЛИРА ЗА ВРАБОТУВАЊА ОТИ КАДАРОТ СИ ОДИ

Од 2017 до денес, за 74 отсто е намалена смртноста на предвреме родените бебиња, рече денеска министерот за здравство Фатмир Меџити, на Светскиот ден ...
ЗА ТРУДНИЦИТЕ И ДОИЛКИТЕ БЕЗБЕДНИ СЕ ВАКЦИНИТЕ НА „ФАЈЗЕР“ И КИНЕСКИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ЗА ТРУДНИЦИТЕ И ДОИЛКИТЕ БЕЗБЕДНИ СЕ ВАКЦИНИТЕ НА „ФАЈЗЕР“ И КИНЕСКИТЕ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Освен руската вакцина „спутник“ чија употреба не е препорачана за трудници и доилки, останатите вакцини против ковид-19 се аплицираат според упатствот ...
2 / 2 НАПИСИ