Таг: дебелина

ЛУЃЕТО ВО МАКЕДОНИЈА ПОЗДРАВО СЕ ХРАНЕА ВО ПАНДЕМИЈАТА, НО КАЈ НЕКОИ СЕ ЈАВИ ПРОБЛЕМОТ СО ДЕБЕЛИНАТА, СЕ ВЕЛИ ВО ИСТРАЖУВАЊЕТО НА ПРОФЕСОРКАТА НЕВЕНА ГРУЕВСКА

ЛУЃЕТО ВО МАКЕДОНИЈА ПОЗДРАВО СЕ ХРАНЕА ВО ПАНДЕМИЈАТА, НО КАЈ НЕКОИ СЕ ЈАВИ ПРОБЛЕМОТ СО ДЕБЕЛИНАТА, СЕ ВЕЛИ ВО ИСТРАЖУВАЊЕТО НА ПРОФЕСОРКАТА НЕВЕНА ГРУЕВСКА

Населението во Македонија повеќе јаде домашно подготвена храна со појавата на коронавирусот, па затоа и поздраво се храни, но сепак заостанува зад све ...
ДЕБЕЛИТЕ ДА ИМААТ ПРИОРИТЕТ ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ, ЗЕМЈИТЕ СО ГОЛЕМ ПРОЦЕНТ НА ДЕБЕЛО НАСЕЛЕНИЕ ИМААТ ВИСОКА СТАПКА НА СМРТНОСТ ОД КОВИД-19

ДЕБЕЛИТЕ ДА ИМААТ ПРИОРИТЕТ ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ, ЗЕМЈИТЕ СО ГОЛЕМ ПРОЦЕНТ НА ДЕБЕЛО НАСЕЛЕНИЕ ИМААТ ВИСОКА СТАПКА НА СМРТНОСТ ОД КОВИД-19

Земјите кои имаат голем процент на дебело население, како САД и Велика Британија, ја имаат највисоката стапка на смртност од ковид-19, покажа ново ист ...
РАСТЕ БРОЈОТ НА БОЛНИ ОД РАК ПРЕДИЗВИКАН ОД ДЕБЕЛИНА

РАСТЕ БРОЈОТ НА БОЛНИ ОД РАК ПРЕДИЗВИКАН ОД ДЕБЕЛИНА

Прекумерната тежина или дебелината е растечка причина за појава на рак во Велика Британија, додека канцерогено заболување предизвикано од пушење се на ...
3 / 3 НАПИСИ