Таг: Дејан Пројковски

ИНСПЕКТОРИ НА ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ ВЛЕГОА ВО МНТ ВО ИСТРАГА ЗА РАБОТЕЊЕТО НА ЕКСДИРЕКТОРОТ ПРОЈКОВСКИ

ИНСПЕКТОРИ НА ОРГАНИЗИРАН КРИМИНАЛ ВЛЕГОА ВО МНТ ВО ИСТРАГА ЗА РАБОТЕЊЕТО НА ЕКСДИРЕКТОРОТ ПРОЈКОВСКИ

Инспектори од одделот за организиран криминал од Министерството за внатрешни работи по налог на јавен обвинител од Основното јавно обвинителство, мина ...
ГИ ИСТРАЖУВАМЕ НЕПРАВИЛНОСТИ ВО МНТ НА КОИ УКАЖА АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ГИ ИСТРАЖУВАМЕ НЕПРАВИЛНОСТИ ВО МНТ НА КОИ УКАЖА АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

Mинистерството за култура веќе постапува по укажувањата за неправилности од страна на Македонскиот народен театар и ќе ги земе во предвид и денешните ...
РЕЖИСЕРОТ АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ ОД МНТ ЗАМИНУВА ЗА ДИРЕКТОР ВО МАРИБОР

РЕЖИСЕРОТ АЛЕКСАНДАР ПОПОВСКИ ОД МНТ ЗАМИНУВА ЗА ДИРЕКТОР ВО МАРИБОР

Реномираниот режисер Александар Поповски поднесе оставка како претседател на Управниот одбор на Македонскиот народен театар (МНТ), затоа што, како што ...
НЕ РАЗБРАВ ЗОШТО МЕ ПРОГОНИЈА ОД БИТОЛСКИ ТЕАТАР, ВЕЛИ ДОАЈЕНОТ ЈОАНА ПОПОВСКА КОЈА ПО 10 ГОДИНИ СЕ ВРАЌА НА МАТИЧНАТА СЦЕНА

НЕ РАЗБРАВ ЗОШТО МЕ ПРОГОНИЈА ОД БИТОЛСКИ ТЕАТАР, ВЕЛИ ДОАЈЕНОТ ЈОАНА ПОПОВСКА КОЈА ПО 10 ГОДИНИ СЕ ВРАЌА НА МАТИЧНАТА СЦЕНА

Доајенот на Народниот театар од Битола, извонредната актерка Јоана Поповска, по пауза од десет години се враќа на матичната театарска сцена. Нејзиниот ...
МНТ ИЗГУБИ НА СУД ОД РЕЖИСЕРКАТА НЕЛА ВИТОШЕВИЌ, НЕ ЈА ПРИМИЛЕ ПОРАДИ ПОЛИТИЧКИ НЕСОГЛАСУВАЊА

МНТ ИЗГУБИ НА СУД ОД РЕЖИСЕРКАТА НЕЛА ВИТОШЕВИЌ, НЕ ЈА ПРИМИЛЕ ПОРАДИ ПОЛИТИЧКИ НЕСОГЛАСУВАЊА

Режисерката Нела Витошевиќ ја доби тужбата против Македонскиот народен театар и го поништи конкурсот за вработување режисери од пред три години, одлуч ...
ДАЦ НОВ ДИРЕКТОР НА МНТ, ПРОЈКОВСКИ СИ ДАДЕ ОСТАВКА

ДАЦ НОВ ДИРЕКТОР НА МНТ, ПРОЈКОВСКИ СИ ДАДЕ ОСТАВКА

Дејан Пројковски од денеска не е директор на Македонскиот народен театар (МНТ). На негово место за в.д директор е назначен актерот Драган Спасов - Дац ...
6 / 6 НАПИСИ