Таг: декларација

1 2 3 10 / 24 НАПИСИ
МАКЕДОНИЈА МЕЃУ ПОТПИСНИЦИТЕ НА ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА УКРАИНА НА МИРОВНИОТ САМИТ ВО ШВАЈЦАРИЈА, НО КОНСЕНЗУС НЕ БЕШЕ ПОСТИГНАТ

МАКЕДОНИЈА МЕЃУ ПОТПИСНИЦИТЕ НА ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА УКРАИНА НА МИРОВНИОТ САМИТ ВО ШВАЈЦАРИЈА, НО КОНСЕНЗУС НЕ БЕШЕ ПОСТИГНАТ

Македонија е меѓу 80 држави кои му дадоа поддршка на територијалниот интегритет на Украина на масовниот мировен самит во Швајцарија и усвоија декларац ...
КОЖУФ ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК И ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЕЛЕКТРАНИТЕ, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ СО ДЕКЛАРАЦИЈА ДО ВЛАДАТА

КОЖУФ ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК И ДА СЕ СТОПИРА ИЗГРАДБАТА НА ХИДРОЕЛЕКТРАНИТЕ, БАРААТ ЕКОЛОГИСТИТЕ СО ДЕКЛАРАЦИЈА ДО ВЛАДАТА

Во рок од 30 дена Владата да донесе одлука за стопирање на сите активности поврзани со изградбата на мали хидроелектрани на реката Дошница на Кожуф, а ...
ПРЕКИНЕТЕ СО ПОПУЛИЗАМ ВО ЕКОНОМИЈАТА, БИЗНИСОТ Е НАЈВАЖЕН, АЗЕСКИ ГИ ПОВИКА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ ДА ЈА ПОТПИШАТ ДЕКЛАРАЦИЈАТА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА

ПРЕКИНЕТЕ СО ПОПУЛИЗАМ ВО ЕКОНОМИЈАТА, БИЗНИСОТ Е НАЈВАЖЕН, АЗЕСКИ ГИ ПОВИКА ПОЛИТИЧКИТЕ ПАРТИИ ДА ЈА ПОТПИШАТ ДЕКЛАРАЦИЈАТА НА СТОПАНСКАТА КОМОРА

Претседателот на Стопанската комора Бранко Азески ги повика сите парламентарни политички партии да ја потпишат Декларацијата на Стопанската комора од ...
ДЕКЛАРАЦИЈАТА НА БУГАРСКИОТ ПАРЛАМЕНТ НЕ СООДВЕТСТВУВА СО РЕАЛНОСТА, ВЕЛИ МНР

ДЕКЛАРАЦИЈАТА НА БУГАРСКИОТ ПАРЛАМЕНТ НЕ СООДВЕТСТВУВА СО РЕАЛНОСТА, ВЕЛИ МНР

Министерството за надворешни работи смета дека денешната декларација на бугарскиот парламент за наводна „ескалација на агресивни анти-бугарски активно ...
СИТЕ БУГАРСКИ ПАРТИИ ЈА ПОДДРЖАА ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА „ОСУДА НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА“

СИТЕ БУГАРСКИ ПАРТИИ ЈА ПОДДРЖАА ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА „ОСУДА НА НАСИЛСТВОТО ВРЗ БУГАРИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА“

Бугарскиот парламент утринава со големо мнозинство ја усвои декларацијата за „осуда на појавите и повиците за насилство врз Бугарите во Северна Македо ...
ВО МАКЕДОНИЈА ПОРАНО СЕ ПОЧНУВА СО СЕКСУАЛНИ ОДНОСИ И МАЛОЛЕТНИЧКИТЕ ПОРОДУВАЊА СЕ ТРИПАТИ ПОВЕЌЕ ОД ТИЕ ВО ЕУ, СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ СЕ ВОВЕДУВА

ВО МАКЕДОНИЈА ПОРАНО СЕ ПОЧНУВА СО СЕКСУАЛНИ ОДНОСИ И МАЛОЛЕТНИЧКИТЕ ПОРОДУВАЊА СЕ ТРИПАТИ ПОВЕЌЕ ОД ТИЕ ВО ЕУ, СЕКСУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ НЕ СЕ ВОВЕДУВА

И покрај препораките од Обединетите нации, Комитетот за економски, културни и социјални права, на Комитетот за елиминација на сите форми на дискримина ...
НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ ОД ДИЈАЛЕКТИТЕ, ТУКУ ДЕФИНИРАЊЕ НА СТАНДАРДИЗИРАНИОТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ВЕЛИ ПРОФ. ЉУДМИЛ СПАСОВ ЗА ВЛАДИНАТА УНИЛАТЕРАЛНАТА ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ЈАЗИКОТ ВО ЕУ

НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ ОД ДИЈАЛЕКТИТЕ, ТУКУ ДЕФИНИРАЊЕ НА СТАНДАРДИЗИРАНИОТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ВЕЛИ ПРОФ. ЉУДМИЛ СПАСОВ ЗА ВЛАДИНАТА УНИЛАТЕРАЛНАТА ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА ЈАЗИКОТ ВО ЕУ

Унилатералната декларација на македонската влада во врска со македонскиот јазик која е поднесена до ЕУ го дефинира стандардниот литературен македонски ...
БУГАРИЈА ПОТВРДИ ПРЕД ЕУ ДЕКА НЕ ГО ПРИЗНАВА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК СО ПОСЕБНА ДЕКЛАРАЦИЈА

БУГАРИЈА ПОТВРДИ ПРЕД ЕУ ДЕКА НЕ ГО ПРИЗНАВА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК СО ПОСЕБНА ДЕКЛАРАЦИЈА

Во посебна декларација, дистрибуирана вечерва во Брисел од Министерството за надворешни работи на Бугарија, се укажува дека упатувањето во документите ...
НА БУГАРИЈА Ѝ ПРЕЧИ ШТО ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ПРАВАТ СПОРЕДБИ МЕЃУ РУСКАТА АГРЕСИЈА НА УКРАИНА И БУГАРСКИТЕ УЦЕНИ КОН МАКЕДОНИЈА

НА БУГАРИЈА Ѝ ПРЕЧИ ШТО ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ПРАВАТ СПОРЕДБИ МЕЃУ РУСКАТА АГРЕСИЈА НА УКРАИНА И БУГАРСКИТЕ УЦЕНИ КОН МАКЕДОНИЈА

Бугарското министерство за надворешни работи денеска објави соопштение во врска со некакви наводни „провокативни и злонамерни антибугарски коментари о ...
104 ПРАТЕНИЦИ ГЛАСАА ЗА ОСУДА НА РУСКАТА ИНВАЗИЈА НА УКРАИНА, ПРОТИВ БЕА ЛЕВИЦА И СТОИЛКОВИЌ

104 ПРАТЕНИЦИ ГЛАСАА ЗА ОСУДА НА РУСКАТА ИНВАЗИЈА НА УКРАИНА, ПРОТИВ БЕА ЛЕВИЦА И СТОИЛКОВИЌ

Собранието синоќа ја усвои Декларацијата за осуда на воените напади кои го загрозуваат територијалниот интегритет и суверенитет на Украина. „За“ гласа ...
1 2 3 10 / 24 НАПИСИ