Таг: Ден на независност

БЕСПЛАТЕН ВЛЕЗ ВО СИТЕ МУЗЕИ И КУЛТУРНИ УСТАНОВИ ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА, АРМИЈАТА СО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО СКОПСКИОТ ГРАДСКИ ПАРК

БЕСПЛАТЕН ВЛЕЗ ВО СИТЕ МУЗЕИ И КУЛТУРНИ УСТАНОВИ ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА, АРМИЈАТА СО ПОКАЗНА ВЕЖБА ВО СКОПСКИОТ ГРАДСКИ ПАРК

Под слоганот „Гласник на слободата“ годинава ќе се празнува 8 Септември - Денот на независноста. Програмата подготвена од Владата предвидува повеќе св ...
УКРАИНСКАТА ХИМНА СЕ ПЕЕШЕ ИСТОВРЕМЕНО ВО 50 ЗЕМЈИ МЕЃУ КОИ И ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

УКРАИНСКАТА ХИМНА СЕ ПЕЕШЕ ИСТОВРЕМЕНО ВО 50 ЗЕМЈИ МЕЃУ КОИ И ВО МАКЕДОНИЈА ЗА ДЕНОТ НА НЕЗАВИСНОСТА

На Плоштадот Македонија во Скопје денеска беше одбележан Денот на независноста на Украина. Странските амбасадори во земја со знамиња во рацете дадоа п ...
УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЈА НИКОГАШ НЕМА ДА ФАТАТ ПРАШИНА, СЕКОЈ ДЕН ИСПИШУВАМЕ ИСТОРИЈА, КАЖА ЗАЕВ

УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЈА НИКОГАШ НЕМА ДА ФАТАТ ПРАШИНА, СЕКОЈ ДЕН ИСПИШУВАМЕ ИСТОРИЈА, КАЖА ЗАЕВ

Нашите учебници по историја и општество никогаш нема да фатат прашина затоа што нашата изградба и нашиот развој се постојани и затоа што секој ден има ...
ПРАШАЊАТА ЗОШТО НЕМАМЕ 1.000 ЕВРА ПЛАТА И ЗОШТО МЛАДИТЕ СЕ ИСЕЛУВААТ СЕ АПСОЛУТНО ЛЕГИТИМНИ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ

ПРАШАЊАТА ЗОШТО НЕМАМЕ 1.000 ЕВРА ПЛАТА И ЗОШТО МЛАДИТЕ СЕ ИСЕЛУВААТ СЕ АПСОЛУТНО ЛЕГИТИМНИ, РЕЧЕ ПЕНДАРОВСКИ

Земјава ќе биде пристојно место за живеење ако сите се вложиме во тоа, а секако најголема одговорност имаат оние кои ја водат. Со сите свои недостатоц ...
ПОРАДИ КОВИД-19 САМО 1.000 ГРАЃАНИ ЌЕ ПРИСУСТВУВААТ НА ПРОСЛАВАТА ЗА 30 ГОДИНИ НЕЗАВИСНОТ ПРЕД СОБРАНИЕТО

ПОРАДИ КОВИД-19 САМО 1.000 ГРАЃАНИ ЌЕ ПРИСУСТВУВААТ НА ПРОСЛАВАТА ЗА 30 ГОДИНИ НЕЗАВИСНОТ ПРЕД СОБРАНИЕТО

Прославата на јубилејот 30 години независност на државата во среда, 8 септември, ќе се одржи пред Собранието. На прославата, поради пандемијата на ков ...
ВЛАДАТА ЌЕ ДОДЕЛИ ПРИЗНАНИЈА НА СИТЕ ПРАТЕНИЦИ ОД ПРВИОТ СОБРАНИСКИ СОСТАВ

ВЛАДАТА ЌЕ ДОДЕЛИ ПРИЗНАНИЈА НА СИТЕ ПРАТЕНИЦИ ОД ПРВИОТ СОБРАНИСКИ СОСТАВ

Пратениците од првиот собраниски состав ќе добијат признанија од Владата. Ова го најави премиерот Зоран Заев на денешната свечена седница за одбележув ...
ПРОСЛАВА ПРЕД УНИШТЕНАТА СПОМЕН КОСТУРНИЦА ВО КУМАНОВО

ПРОСЛАВА ПРЕД УНИШТЕНАТА СПОМЕН КОСТУРНИЦА ВО КУМАНОВО

Со целосно уништени или оштетeни споменици Куманово ја слави 25 годишнината од независноста на државата. Граѓаните кои што денеска отидоа да положат ц ...
КАТИЦА ГО НАРЕДИ ЦЕЛ ТИМ НА СЈО ЗА СЛИКАЊЕ

КАТИЦА ГО НАРЕДИ ЦЕЛ ТИМ НА СЈО ЗА СЛИКАЊЕ

Специјалната обвинителка, Катица Јанева, вечерва со цел тим додје на прославата на Денот на независноста на САД, во кругот на Американската амбасада н ...
БЕЈЛИ: МАКЕДОНИЈА НЕ Е САМО НАСЛОВИТЕ ОД ВЕСТИТЕ, ТУКУ И ПРИРОДНИТЕ УБАВИНИ

БЕЈЛИ: МАКЕДОНИЈА НЕ Е САМО НАСЛОВИТЕ ОД ВЕСТИТЕ, ТУКУ И ПРИРОДНИТЕ УБАВИНИ

„Македонија е многу повеќе од она што е во насловите од вестите. Македонија се луѓето, културното наследство и природните убавини од Шара до Дојран, о ...
9 / 9 НАПИСИ