Таг: деца бегалци

ГРАД СКОПЈЕ ГО РЕКОНСТРУИРА ОШТЕТЕНИОТ СПОМЕНИК НА ДЕЦАТА БЕГАЛЦИ ВО ЖЕНА ПАРК

ГРАД СКОПЈЕ ГО РЕКОНСТРУИРА ОШТЕТЕНИОТ СПОМЕНИК НА ДЕЦАТА БЕГАЛЦИ ВО ЖЕНА ПАРК

Оштетениот споменик на децата бегалци во паркот Жена борец комплетно ќе биде реконструиран. Споменикот беше оштетен лани во октомври, запуштен е и не ...
ДЕЦАТА ОД БЕГАЛСКИТЕ КАМПОВИ ДОБИЈА ИМЕ И ЛИК ПРЕКУ БУДЕН ТЕАТАР

ДЕЦАТА ОД БЕГАЛСКИТЕ КАМПОВИ ДОБИЈА ИМЕ И ЛИК ПРЕКУ БУДЕН ТЕАТАР

Скопскиот Буден театар, пред Нова година имаше премиера на една претстава со драгоцености.  “Писмо никому” работена по текст на светски признатиот хол ...
НИЗ МАКЕДОНИЈА САМИ МИНАЛЕ 18.349 ДЕЦА БЕГАЛЦИ, СО СЕМЕЈСТВАТА ОФИЦИЈАЛНО СЕ ОБЕДИНИЛЕ САМО ТРИ

НИЗ МАКЕДОНИЈА САМИ МИНАЛЕ 18.349 ДЕЦА БЕГАЛЦИ, СО СЕМЕЈСТВАТА ОФИЦИЈАЛНО СЕ ОБЕДИНИЛЕ САМО ТРИ

Од јуни 2015  досега, според МВР, во Македонија како бегалци допатувале 18.349 деца без родител или старател.  Процедурите налагаа на ваквите деца, по ...
„ЛЕГО“ НЕМА ДА РЕКЛАМИРА ВО МЕДИУМИ ШТО ПОТТИКНУВААТ ОМРАЗА КОН ДЕЦАТА НА ИМИГРАНТИТЕ

„ЛЕГО“ НЕМА ДА РЕКЛАМИРА ВО МЕДИУМИ ШТО ПОТТИКНУВААТ ОМРАЗА КОН ДЕЦАТА НА ИМИГРАНТИТЕ

Данската компанија за производство на играчки „Лего“ соопшти дека нема повеќе да рекламира во британскиот дневен весник Дејли Мејл и уште неколку брит ...
4 / 4 НАПИСИ