Таг: деца без родители

ТИМЈАНИК МИ ДАДЕ МОТИВ, НИКОЈ НЕ ЗАСЛУЖУВА ДА ЖИВЕЕ ВО ЗАТВОР НЕОСУДЕН, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

ТИМЈАНИК МИ ДАДЕ МОТИВ, НИКОЈ НЕ ЗАСЛУЖУВА ДА ЖИВЕЕ ВО ЗАТВОР НЕОСУДЕН, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Наместо во Заводот во Демир Капија,  4 лица со тешка попреченост сега живеат во стан во една скопска населба. Неколку километри подалеку, куќа со голе ...
МАКЕДОНИЈА – ПРИСТОЈНО МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ, ФОНДАЦИЈАТА ЃОРЃЕ МАРЈАНОВИЌ ЌЕ РАБОТИ НА ОСТВАРУВАЊЕ НА СОНОТ НА ПРОФЕСОРОТ

МАКЕДОНИЈА – ПРИСТОЈНО МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ, ФОНДАЦИЈАТА ЃОРЃЕ МАРЈАНОВИЌ ЌЕ РАБОТИ НА ОСТВАРУВАЊЕ НА СОНОТ НА ПРОФЕСОРОТ

Професори, судии, поранешни функционери дојдоа на прославата на 80. роденден на професорот Ѓорѓе Марјановиќ на Правниот факултет, на која беше промови ...
ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ СО КНИГА КОЛУМНИ, ДОНАЦИИТЕ ЌЕ ОДАТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ

ЃОРЃИ МАРЈАНОВИЌ СО КНИГА КОЛУМНИ, ДОНАЦИИТЕ ЌЕ ОДАТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ

Професорот Ѓорѓи Марјановиќ в петок ќе ја промовира книгата „Колумни“, која нема да се продава на стандарен начин, туку ќе се добива со донирање износ ...
ДЕЦАТА БЕЗ РОДИТЕЛИ ОД БИТОЛА ЌЕ ДОБИЈАТ ТОПЛА СЕМЕЈНА ГРИЖА ВО НОВООТВОРЕНИОТ ГРУПЕН ДОМ

ДЕЦАТА БЕЗ РОДИТЕЛИ ОД БИТОЛА ЌЕ ДОБИЈАТ ТОПЛА СЕМЕЈНА ГРИЖА ВО НОВООТВОРЕНИОТ ГРУПЕН ДОМ

Буквално како дома, вака можат да се опишат условите и атмосферата што владеат во групниот дом кој беше отворен денеска во Битола, во кој се сместени ...
ДОМОТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ЌЕ СЕ ИСПРАЗНИ, ДЕЦАТА ШТО НЕМА ДА БИДАТ ЗГРИЖЕНИ ВО СЕМЕЈСТВА, ЌЕ ЖИВЕАТ ВО МАЛИ ГРУПНИ ДОМОВИ

ДОМОТ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ЌЕ СЕ ИСПРАЗНИ, ДЕЦАТА ШТО НЕМА ДА БИДАТ ЗГРИЖЕНИ ВО СЕМЕЈСТВА, ЌЕ ЖИВЕАТ ВО МАЛИ ГРУПНИ ДОМОВИ

Штитениците од домот за деца без родители „11 Октомври“ кои нема да бидат згрижени од згрижувачки семејства, ќе бидат сместени во мали групни домови. ...
НА ДЕЦАТА БЕЗ РОДИТЕЛИ СО 18 ГОДИНИ ИМ ДАВАЛЕ ПАРИ ДА ГЛАСААТ ЗА ГРУЕВСКИ, ОТКРИВААТ РАЗГОВОРИТЕ НА МИЛЕ ЈАНАКИЕСКИ СО ДИРЕКТОРКАТА НА ДОМОТ ЗА ШТИТЕНИЦИ

НА ДЕЦАТА БЕЗ РОДИТЕЛИ СО 18 ГОДИНИ ИМ ДАВАЛЕ ПАРИ ДА ГЛАСААТ ЗА ГРУЕВСКИ, ОТКРИВААТ РАЗГОВОРИТЕ НА МИЛЕ ЈАНАКИЕСКИ СО ДИРЕКТОРКАТА НА ДОМОТ ЗА ШТИТЕНИЦИ

Миле Јанакиески, обвинет за злосторничко здружување и изборни нерегуларности во големиот случај на СЈО „Титаник“, во телефонски разговор со директорка ...
СЕДУМ СЕМЕЈСТВА ЈА ПОМИНАЛЕ ОБУКАТА ЗА ЗГРИЖУВАЧИ НА ДЕЦА

СЕДУМ СЕМЕЈСТВА ЈА ПОМИНАЛЕ ОБУКАТА ЗА ЗГРИЖУВАЧИ НА ДЕЦА

Над 200 повици се евидентирани во кол центарот на Министерството за труд и социјална политика за згрижувачи на деца без родителска грижа од први минат ...
НА 200 ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ПОМАЛИ ОД 3 ГОДИНИ ИМ ТРЕБА ЗГРИЖУВАЧКО СЕМЕЈСТВО

НА 200 ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ ПОМАЛИ ОД 3 ГОДИНИ ИМ ТРЕБА ЗГРИЖУВАЧКО СЕМЕЈСТВО

Со песната „Галебе мој тажен“ која денес ја пееја млади луѓе на Плоштадот Македонија во Скопје, почна кампањата на Министерството за труд и социјална ...
ШТИП ЌЕ ДОБИЕ МАЛ ГРУПЕН ДОМ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ

ШТИП ЌЕ ДОБИЕ МАЛ ГРУПЕН ДОМ ЗА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ

Центарот за социјални работи во Штип наскоро ќе отвори нов центар за деца без родители на возраст од три до 18 години. Веќе е започната адаптацијата н ...
9 / 9 НАПИСИ