Таг: деца со посебни потреби

1 220 / 20 НАПИСИ
13 ДЕФЕКТОЛОЗИ ЌЕ РАБОТАТ СО ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО УЧИЛИШТАТА ВО КАРПОШ

13 ДЕФЕКТОЛОЗИ ЌЕ РАБОТАТ СО ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО УЧИЛИШТАТА ВО КАРПОШ

Тринаесет дефектолози ќе работат со децата со посебни потреби во основните училишта во Карпош. Општина Карпош во соработка со УНДП и Агенцијата за вра ...
И НИЕ СМЕ КОРИСНИ ЧЛЕНОВИ НА ОПШТЕСТВОТО, ПОРАЧАА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ И СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НА СКОПСКИОТ МАРАТОН

И НИЕ СМЕ КОРИСНИ ЧЛЕНОВИ НА ОПШТЕСТВОТО, ПОРАЧАА ЛИЦАТА СО РЕТКИ БОЛЕСТИ И СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НА СКОПСКИОТ МАРАТОН

Болните со ретки болести и децата со посебни потребни, заедно со нивните родители и пријатели денес трчаа на трката од пет километри на Скопскиот мара ...
ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НА СКОПСКИОТ МАРАТОН, ЧЕКААТ ЗАКОНИ ШТО ЌЕ ИМ ГО ОЛЕСНАТ ЖИВОТОТ

ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НА СКОПСКИОТ МАРАТОН, ЧЕКААТ ЗАКОНИ ШТО ЌЕ ИМ ГО ОЛЕСНАТ ЖИВОТОТ

Екипа на децата со посебни потреби и нивните родители и пријатели денеска ја истрча трката од 5 километри на Скопскиот маратон. Тие беа срдечно поздра ...
ЌЕ КАМПУВАМЕ ПРЕД СОБРАНИЕ ДО ИСПОЛНУВАЊЕ НА БАРАЊАТА, БЕЗ РАЗЛИКА КОЈ ЌЕ ФОРМИРА ВЛАДА, ВЕЛАТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

ЌЕ КАМПУВАМЕ ПРЕД СОБРАНИЕ ДО ИСПОЛНУВАЊЕ НА БАРАЊАТА, БЕЗ РАЗЛИКА КОЈ ЌЕ ФОРМИРА ВЛАДА, ВЕЛАТ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Лицата со посебни потреби и нивните родители секој 20-ти во месецот ќе креваат камп пред Собрание и ќе кампуваат по три дена, и по формирање на Владат ...
СОБРАНИ 6.000 ПОТПИСИ ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ, ПОТПИШУВАЊЕТО ПРОДОЛЖУВА НИЗ МАКЕДОНИЈА

СОБРАНИ 6.000 ПОТПИСИ ЗА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ, ПОТПИШУВАЊЕТО ПРОДОЛЖУВА НИЗ МАКЕДОНИЈА

Над 6.000 граѓани досега се потпишале на иницијативата за законски измени со кои треба да им се олесни животот на лицата со посебни потреби. За да вле ...
КАМПОТ ПРЕД СОБРАНИЕ СОБРА 2.000 ПОТПИСИ ЗА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА ПОЛЕСЕН ЖИВОТ НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

КАМПОТ ПРЕД СОБРАНИЕ СОБРА 2.000 ПОТПИСИ ЗА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА ПОЛЕСЕН ЖИВОТ НА ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Родителите на деца со посебни потреби, кои заедно со своите деца трет ден кампуваат во паркот Жена Борец, досега собраа околу 2.000 од потребните 10.0 ...
ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ И РОДИТЕЛИТЕ ПРОТЕСТНО ЌЕ КАМПУВААТ ПРЕД СОБРАНИЕ

ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ И РОДИТЕЛИТЕ ПРОТЕСТНО ЌЕ КАМПУВААТ ПРЕД СОБРАНИЕ

Деца со посебни потреби и нивните родители в четврток ќе распнат шатори во „Жена парк“ пред  Собранието на Република Македонија и ќе кампуваат три ден ...
СЀ УШТЕ ИМА СЕМЕЈСТВА КОИ СЕ СРАМАТ ОД ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛАТ ТИКВЕШКИТЕ АКТИВИСТИ

СЀ УШТЕ ИМА СЕМЕЈСТВА КОИ СЕ СРАМАТ ОД ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛАТ ТИКВЕШКИТЕ АКТИВИСТИ

Во Тиквешијата сѐ уште постојат стигма и предрасуди кога се во прашање лицата со посебни потреби, сѐ уште има семејства што се срамат поради хендикепи ...
МАКЕДОНИЈА НЕ ПРАВИ ДОВОЛНО ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ, АЛАРМИРА ОМБУДСМАНОТ МЕМЕТИ

МАКЕДОНИЈА НЕ ПРАВИ ДОВОЛНО ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ, АЛАРМИРА ОМБУДСМАНОТ МЕМЕТИ

Народниот правобранител Иџет Мемети на Националниот семинар „Децата со попреченост во Македонија низ леќите на Конвенцијата на ОН за правата на лица с ...
ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ЌЕ НЕМА ВЕЌЕ ПРОБЛЕМ ЗА ПОТВРДИ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПАРТИЦИПАЦИЈА ЗА ЛЕКУВАЊЕ

ЗА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ЌЕ НЕМА ВЕЌЕ ПРОБЛЕМ ЗА ПОТВРДИ ЗА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ПАРТИЦИПАЦИЈА ЗА ЛЕКУВАЊЕ

Веќе нема законски пречки за ослободување од партиципација за децата со посебни потреби, корисниците на постојана парична помош, лицата сместени во ус ...
1 220 / 20 НАПИСИ