Таг: дезинформации

ТВИТЕР ВЕЛИ

ТВИТЕР ВЕЛИ

1 Истиот ден кога премиерот држеше прес-конференција дека Владата прави некаква платформа за борба против дезинформации и лажни вести, една наменски о ...
ФРАНЦИЈА ВОВЕДЕ ЧАСОВИ ЗА ПРЕПОЗНАВАЊЕ ЛАЖНИ ВЕСТИ ВО СРЕДНИТЕ ШКОЛИ

ФРАНЦИЈА ВОВЕДЕ ЧАСОВИ ЗА ПРЕПОЗНАВАЊЕ ЛАЖНИ ВЕСТИ ВО СРЕДНИТЕ ШКОЛИ

Француската влада почна експеримент во средни училишта низ земјата, преку кој децата се учат да препознаваат лажни информации на социјалните мрежи. Во ...
РУСИЈА СО ДЕЗИНФОРМАЦИИ ПОТТИКНУВА НЕМИРИ НА БАЛКАНОТ, КАЖА АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ ВО СЕНАТОТ

РУСИЈА СО ДЕЗИНФОРМАЦИИ ПОТТИКНУВА НЕМИРИ НА БАЛКАНОТ, КАЖА АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ ВО СЕНАТОТ

Командантот на американската војска во Европа, генералот Куртис Скапароти, вели дека е загрижен околу потенцијални нови немири на Балканот, каде што и ...
3 / 3 НАПИСИ