Таг: Џон Ленон

ЈАС НЕ ГО ИНИЦИРАВ РАСПАДОТ НА „БИТЛС“, ТУКУ ЛЕНОН, ОТКРИ ПОЛ МАКАРТНИ ПО 51 ГОДИНА

ЈАС НЕ ГО ИНИЦИРАВ РАСПАДОТ НА „БИТЛС“, ТУКУ ЛЕНОН, ОТКРИ ПОЛ МАКАРТНИ ПО 51 ГОДИНА

Распадот на „Битлс“ е еден од најанализираните во музичката историја. Кога пред 51 година Џон Ленон, Пол Макартни, Џорџ Харисон и Ринго Стар тргнаа се ...
МАРК ЧЕПМЕН ПО 40 ГОДИНИ Ѝ СЕ ИЗВИНИЛ НА ЈОКО ОНО ЗА УБИСТВОТО НА ЛЕНОН

МАРК ЧЕПМЕН ПО 40 ГОДИНИ Ѝ СЕ ИЗВИНИЛ НА ЈОКО ОНО ЗА УБИСТВОТО НА ЛЕНОН

Марк Чепмен ѝ се извинил на Јоко Око 40 години откако го уби нејзиниот сопруг Џон Ленон. Тој го застрела Ленон четири пати пред неговата зграда во ...
УБИЕЦОТ НА ЏОН ЛЕНОН ОДБИЕН ЗА УСЛОВНА СЛОБОДА ПО 10. ПАТ

УБИЕЦОТ НА ЏОН ЛЕНОН ОДБИЕН ЗА УСЛОВНА СЛОБОДА ПО 10. ПАТ

Суд во Њујорк по десетти пат го одби барањето за условна слобода на Марк Дејвид Чепмен, убиецот на Џон Ленон и тој ќе остане зад решетки и во нареднит ...
3 / 3 НАПИСИ