Таг: дијаспора

1 214 / 14 НАПИСИ
ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ПОТРОШЕНИ ЗА ПРОПАДНАТИТЕ ИЗБОРИ НА ТРОЈЦА ПРАТЕНИЦИ ОД ДИЈАСПОРАТА

ПОЛА МИЛИОН ЕВРА ПОТРОШЕНИ ЗА ПРОПАДНАТИТЕ ИЗБОРИ НА ТРОЈЦА ПРАТЕНИЦИ ОД ДИЈАСПОРАТА

Државната изборна комисија потрошила половина милион евра за организирање на изборот на тројца пратеници од дијаспората, кој пропадна. Не беше избран ...
20.629 ГЛАСАЧИ ОД ДИЈАСПОРАТА ЌЕ ГЛАСААТ ВО 41 ДИПЛОМАТСКО ПРЕСТАВНИШТВО

20.629 ГЛАСАЧИ ОД ДИЈАСПОРАТА ЌЕ ГЛАСААТ ВО 41 ДИПЛОМАТСКО ПРЕСТАВНИШТВО

Во дипломатско-конзуларните претставништва на Македонија во странство на предвремените парламентарни избори закажани за 11 декември ќе гласаат 20.629  ...
ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ЌЕ БИДЕ СО ФОТОГРАФИИ НА ГЛАСАЧИТЕ

ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ЌЕ БИДЕ СО ФОТОГРАФИИ НА ГЛАСАЧИТЕ

На избирачкиот список за следните избори, кога и да се одржат, покрај имињата на гласачите ќе стои и фотографија идентична со фотографиите од личните ...
ОБЕДИНЕТАТА МАКЕДОНСКА ДИЈАСПОРА БАРА ОДЛАГАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ НА 5 ЈУНИ

ОБЕДИНЕТАТА МАКЕДОНСКА ДИЈАСПОРА БАРА ОДЛАГАЊЕ НА ИЗБОРИТЕ НА 5 ЈУНИ

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) ги повика претседателот, Владата и сите потписници на Договорот од Пржино, како и граѓанскиот сектор и здружени ...
1 214 / 14 НАПИСИ