Таг: ДИК Државна изборна комисија

1 217 / 17 НАПИСИ
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДИК ЧИЧАКОВСКИ НЕ ДОЗВОЛИ НОВИНАРСКИ ПРАШАЊА ПРЕД АМБАСАДОРКАТА НА ОБСЕ

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДИК ЧИЧАКОВСКИ НЕ ДОЗВОЛИ НОВИНАРСКИ ПРАШАЊА ПРЕД АМБАСАДОРКАТА НА ОБСЕ

Претседателот на Државната изборна комисија Александар Чичаковски на денешната средба со Шефицата на Мисијата на ОБСЕ Нина Суомалаинен ги покани нови ...
30.582 СПОРНИ ГЛАСАЧИ И ДЕФИНИТИВНО ОТПАЃААТ ОД ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК

30.582 СПОРНИ ГЛАСАЧИ И ДЕФИНИТИВНО ОТПАЃААТ ОД ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК

Во Избирачкиот список ќе влезат само 8.922 гласачи од вкупно 39.502 спорни гласачи, кои по отворениот повик се пријавија во Државната изборна комисија ...
ВО ДИК ДОСЕГА СЕ ПРИЈАВИЛЕ 595 ОД СПОРНИТЕ 39.502 ГЛАСАЧИ

ВО ДИК ДОСЕГА СЕ ПРИЈАВИЛЕ 595 ОД СПОРНИТЕ 39.502 ГЛАСАЧИ

Државната изборна комисија соопшти дека заклучно со денеска до 13:00 часот се пријавиле вкупно 595 граѓани чиишто записи во Избирачкиот список по извр ...
ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ОД ДЕНЕСКА НА ЈАВЕН УВИД

ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ОД ДЕНЕСКА НА ЈАВЕН УВИД

Од денеска Државната изборна комисија (ДИК) ќе го стави на јавен увид избирачкиот список. Во текот не денот, списокот ќе биде распределен во 34 под ...
ОДИХР: АБОЛИЦИЈАТА ЈА ВЛОШИ ПОЛИТИЧКАТА КЛИМА

ОДИХР: АБОЛИЦИЈАТА ЈА ВЛОШИ ПОЛИТИЧКАТА КЛИМА

Во периодичниотизвештај на ОБСЕ-ОДИХР  за периодот од 31 март до 19 април, пишува дека политичката клима е влошена по одлуката за аболиција на претсед ...
ОД ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ЌЕ СЕ ИЗБРИШАТ САМО ПОЧИНАТИТЕ 1.135 ГЛАСАЧИ

ОД ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ЌЕ СЕ ИЗБРИШАТ САМО ПОЧИНАТИТЕ 1.135 ГЛАСАЧИ

Државната изборна комисија го усвои роковникот за избори на 5 јуни. Од избирачкиот список ќе се избришат само 1.135 лица за кои е утврдено дека се ...
МВР ТРЕБА ДА ЈА ИЗВЕСТИ ДИК КОЛКУ ОД 107.000 ЗАПИСИ СЕ ПРОВЕРЕНИ

МВР ТРЕБА ДА ЈА ИЗВЕСТИ ДИК КОЛКУ ОД 107.000 ЗАПИСИ СЕ ПРОВЕРЕНИ

Државната изборна комисија на денешната отворена седница што ја најавува, треба да со разгледа одговорот од МВР за најголемата бројка на гласачи која ...
1 217 / 17 НАПИСИ