Таг: дипломатски односи

АЛБАНИЈА ГИ ПРЕКИНА ДИПЛОМАТСКИТЕ ОДНОСИ СО ИРАН

АЛБАНИЈА ГИ ПРЕКИНА ДИПЛОМАТСКИТЕ ОДНОСИ СО ИРАН

Албанија ги прекина дипломатските односи со Иран и им нареди на иранските дипломати и на вработените во амбасадата да ја напуштат земјата во рок од 24 ...
ХОЛАНДИЈА Е ПРВ ИНВЕСТИТОР ВО МАКЕДОНИЈА, ОДБЕЛЕЖАНИ 25 ГОДИНИ ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ

ХОЛАНДИЈА Е ПРВ ИНВЕСТИТОР ВО МАКЕДОНИЈА, ОДБЕЛЕЖАНИ 25 ГОДИНИ ДИПЛОМАТСКИ ОДНОСИ

Македонија и Холандија ја одбележаа 25-годишнината од воспоставување на дипломатските односи со портокалова забава во чест на холандската национална б ...
СРЕЌНА СУМ ШТО ЌЕ НАСТАПАМ ДОМА, ВЕЛИ ФРАНЦУСКАТА ПЕВИЦА РОДУМ ОД ШТИП ЕЛЕНА ГОЛОМЕОВА

СРЕЌНА СУМ ШТО ЌЕ НАСТАПАМ ДОМА, ВЕЛИ ФРАНЦУСКАТА ПЕВИЦА РОДУМ ОД ШТИП ЕЛЕНА ГОЛОМЕОВА

Светски познатиот француски сопран со македонско потекло, младата оперска пејачка Елена Голомеова деновиве со радост ги очекува своите настапи во Маке ...
НАШЕТО ПАРТНЕРСТВО ЌЕ СЕ ЗАСИЛУВА ВО НАРЕДНИТЕ ГОДИНИ, МУ ПИША БОРИС ЏОНСОН НА НИКОЛА ДИМИТРОВ

НАШЕТО ПАРТНЕРСТВО ЌЕ СЕ ЗАСИЛУВА ВО НАРЕДНИТЕ ГОДИНИ, МУ ПИША БОРИС ЏОНСОН НА НИКОЛА ДИМИТРОВ

Министерот за надворешни работи на Велика Британија, Борис Џонсон, му честиташе на својот македонски колега Никола Димитров на 25-годишнината од воспо ...
ЧЕТИРИ АРАПСКИ ЗЕМЈИ ГИ ПРЕКИНАА ОДНОСИТЕ СО КАТАР

ЧЕТИРИ АРАПСКИ ЗЕМЈИ ГИ ПРЕКИНАА ОДНОСИТЕ СО КАТАР

Четири арапски држави денеска ги прекинаа дипломатските односи со Катар поради врските со Иран и поддршката на исламистичките групи, и ја изолираа мал ...
5 / 5 НАПИСИ