Таг: дивоградби

1 2 3 12 10 / 114 НАПИСИ
ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЛЕВ НАЈАВИ РУШЕЊЕ НА ДИВОГРАДБИТЕ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ДО НОВА ГОДИНА

ВЕЛЕШКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК КОЛЕВ НАЈАВИ РУШЕЊЕ НА ДИВОГРАДБИТЕ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ ДО НОВА ГОДИНА

На последната 38. седница на Советот на Општина Велес, на точката за советничките прашања, Игор Смилев, праша зошто не се санкционираат дивоградбите н ...
ДИВОГРАДБИ ПОЧНАА ДА СЕ ГРАДАТ НА БРЕГОТ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

ДИВОГРАДБИ ПОЧНАА ДА СЕ ГРАДАТ НА БРЕГОТ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ

Брегот на Езерото Младост, од страната спроти урбанизираниот дел и спроти плажите се освојуваат од диви кампери и дивоградби. За ваквата состојба пред ...
НЕ ПОМИНА ОБИДОТ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДВЕ ДИВОГРАДБИ НА ЛОКАЦИИ ВО ОПФАТ ЗА ГРОБИШТА ВО ВЕЛЕС

НЕ ПОМИНА ОБИДОТ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДВЕ ДИВОГРАДБИ НА ЛОКАЦИИ ВО ОПФАТ ЗА ГРОБИШТА ВО ВЕЛЕС

Обидот за легализација на две дивоградби, кои биле изградени на локации каде е плански опфат за гробишта, не помина на седницата на Советот на Општина ...
СУМАТА ОД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 и 10 МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОТРОШИ, ЗАШТО ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА ОТШТЕТА САМО ЗА ДИВОГРАДБИ ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ НА СУД

СУМАТА ОД 300 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ГРАДБА НА КОРИДОРИТЕ 8 и 10 МОЖЕ ДА НЕ СЕ ПОТРОШИ, ЗАШТО ЌЕ СЕ ИСПЛАЌА ОТШТЕТА САМО ЗА ДИВОГРАДБИ ШТО ЌЕ ДОБИЈАТ НА СУД

Во новата верзија на Законот за експропријација отпадна фразата „без извршно судско решение“. Овој закон е дел од петте закони за изградба на стратешк ...
ЖИТЕЛИ НА ВЕЛЕС И КАВАДАРЦИ БАРААТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИТЕ, АМА НЕ САКААТ ДА ПЛАТАТ  И ПРЕДМЕТИТЕ СТОЈАТ СО ГОДИНИ

ЖИТЕЛИ НА ВЕЛЕС И КАВАДАРЦИ БАРААТ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА ДИВОГРАДБИТЕ, АМА НЕ САКААТ ДА ПЛАТАТ  И ПРЕДМЕТИТЕ СТОЈАТ СО ГОДИНИ

Граѓаните бараат да им се легализираат дивоградбите, но дел од нив не ги плаќаат давачките, велат локалните власти во Велес и во во Кавадарци. „Гра ...
ГЕРАСИМОВСКИ ПРЕКУ ЗЕЛС БАРА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА ДА МОЖЕ ДРЖАВАТА ДА КОНФИСКУВА ДИВОГРАДБИ

ГЕРАСИМОВСКИ ПРЕКУ ЗЕЛС БАРА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА ДА МОЖЕ ДРЖАВАТА ДА КОНФИСКУВА ДИВОГРАДБИ

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски денеска достави иницијатива за конфискација на дивоградби до Заедницата на единиците на локалната ...
СТРУГА НЕ ГИ СПРОВЕДУВА ПРЕПОРАКИТЕ НА УНЕСКО, ГРАЃАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА БАРААТ ОДЗЕМАЊЕ НА ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ОПШТИНАТА ЗА ВИСОКОКАТНИЦИ

СТРУГА НЕ ГИ СПРОВЕДУВА ПРЕПОРАКИТЕ НА УНЕСКО, ГРАЃАНСКИТЕ ЗДРУЖЕНИЈА БАРААТ ОДЗЕМАЊЕ НА ИНГЕРЕНЦИИТЕ НА ОПШТИНАТА ЗА ВИСОКОКАТНИЦИ

Граѓанските здруженија обвинуваат дека Струга не ги спроведува препораките на УНЕСКО. Велат дека урбанизацијата, дивоградбите и загадувањето се најгол ...
ПО ДЕЦЕНИИ ИГНОРИРАЊЕ, ОПШТИНА ВЕЛЕС ИЗБРОИ 108 ДИВОГРАДБИ ВО ЗАШТИТЕНОТО ПОДРАЧЈЕ БАБУНА

ПО ДЕЦЕНИИ ИГНОРИРАЊЕ, ОПШТИНА ВЕЛЕС ИЗБРОИ 108 ДИВОГРАДБИ ВО ЗАШТИТЕНОТО ПОДРАЧЈЕ БАБУНА

Општина Велес ги преброи дивоградбите во долниот тек на реката Бабуна, од вливот во Вардар до месноста Пешти. Дивата населба која се создаваше со деце ...
КРШЕЊЕТО ЅИДОВИ ВО СТАНОВИ МОЖЕ ДА ЈА НАРУШИ СТАБИЛНОСТА НА ЗГРАДАТА, А НАЈОПАСНИ СЕ НАДГРАДБИТЕ, ВЕЛАТ ОД ИЗИИС

КРШЕЊЕТО ЅИДОВИ ВО СТАНОВИ МОЖЕ ДА ЈА НАРУШИ СТАБИЛНОСТА НА ЗГРАДАТА, А НАЈОПАСНИ СЕ НАДГРАДБИТЕ, ВЕЛАТ ОД ИЗИИС

Надградби за неколку ката на стари згради не треба да се прават, а за уривање ѕидови во становите мора да се бара дозвола од Општината, вели директоро ...
СНИМКИ ОД 2019 ГО ПРИКАЖУВААТ ЕРДОГАН КАКО СЕ ФАЛИ СО ЛЕГАЛИЗИРАЊЕТО ЗГРАДИ КОИ НЕ СЕ ПО СЕИЗМИЧКИ ГРАДЕЖНИ ПРАВИЛА ВО ГРАДОВИ УНИШТЕНИ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ

СНИМКИ ОД 2019 ГО ПРИКАЖУВААТ ЕРДОГАН КАКО СЕ ФАЛИ СО ЛЕГАЛИЗИРАЊЕТО ЗГРАДИ КОИ НЕ СЕ ПО СЕИЗМИЧКИ ГРАДЕЖНИ ПРАВИЛА ВО ГРАДОВИ УНИШТЕНИ ВО ЗЕМЈОТРЕСОТ

Додека Реџеп Таип Ердоган се мачи да ја убеди јавноста дека владата добро реагирала по неодамнешниот катастрофален земјотрес, се појавија неколку годи ...
1 2 3 12 10 / 114 НАПИСИ