Таг: долг

1 2 3 7 10 / 66 НАПИСИ
ОПШТИНА ЦЕНТАР ТРЕБА ДА ПЛАТИ 2 МИЛИОНА ЕВРА ОБЕСШТЕТУВАЊЕ ПО ИЗГУБЕНИОТ СУДСКИ СПОР ЗА РАСКИНУВАЊЕ ДОГОВОР ЗА КАТНА ГАРАЖА КАЈ „НОВА МАКЕДОНИЈА“

ОПШТИНА ЦЕНТАР ТРЕБА ДА ПЛАТИ 2 МИЛИОНА ЕВРА ОБЕСШТЕТУВАЊЕ ПО ИЗГУБЕНИОТ СУДСКИ СПОР ЗА РАСКИНУВАЊЕ ДОГОВОР ЗА КАТНА ГАРАЖА КАЈ „НОВА МАКЕДОНИЈА“

Општина Центар треба да плати 2 милиона евра обесштетување на фирмата од која го изгуби судскиот спор за катната гаража кај поранешна „Нова Македонија ...
ЌЕ НЕМА ЗАСТОЈ ВО АВТОБУСКИОТ ПРЕВОЗ, ДОЛГОТ КОН ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИТЕ ЌЕ СЕ ИСПЛАТИ, ВЕЛАТ ОД ЈСП „СКОПЈЕ“

ЌЕ НЕМА ЗАСТОЈ ВО АВТОБУСКИОТ ПРЕВОЗ, ДОЛГОТ КОН ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИТЕ ЌЕ СЕ ИСПЛАТИ, ВЕЛАТ ОД ЈСП „СКОПЈЕ“

Ќе нема застој во јавниот превоз, приватни автобуси ќе има, велат од ЈСП „Скопје“ откако денес приватниците најавија дека од петок нема да возат. Тие ...
ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИТЕ ОД ПЕТОК НЕМА ДА ВОЗАТ ОТИ ДАНЕЛА НЕ ИМ ПЛАЌА ОД ЈАНУАРИ

ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИТЕ ОД ПЕТОК НЕМА ДА ВОЗАТ ОТИ ДАНЕЛА НЕ ИМ ПЛАЌА ОД ЈАНУАРИ

Приватните превозници од петок нема да возат, бидејќи Град Скопје и ЈСП „Скопје“ пак не им плаќаат за услугата. Денеска возачите излегоа на прес-конфе ...
ШЕСТ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ОБВИНЕТИОТ МУСТАФОВ, КОЈ ПРИЗНА ДЕКА ЗАПАЛИЛ КАЗИНО ВО ВЕЛЕС ОТКАКО ГИ ПРОКОЦКАЛ ПАРИТЕ, ПА ПРЕДИЗВИКА ШТЕТА ОД ПОЛА МИЛИОН ЕВРА

ШЕСТ ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА ОБВИНЕТИОТ МУСТАФОВ, КОЈ ПРИЗНА ДЕКА ЗАПАЛИЛ КАЗИНО ВО ВЕЛЕС ОТКАКО ГИ ПРОКОЦКАЛ ПАРИТЕ, ПА ПРЕДИЗВИКА ШТЕТА ОД ПОЛА МИЛИОН ЕВРА

Дритон Мустафов (43) од Бузалково призна дека опожарил казино во Велес, при што сторил голема материјална штета, а станарите кои биле над просторијата ...
ПО ДОЛГИ ГОДИНИ ОДБЛОКИРАНА СМЕТКАТА НА ОПШТИНА ОХРИД, ВРАТЕН Е ДОЛГОТ ОД 14 МИЛИОНИ ЕВРА

ПО ДОЛГИ ГОДИНИ ОДБЛОКИРАНА СМЕТКАТА НА ОПШТИНА ОХРИД, ВРАТЕН Е ДОЛГОТ ОД 14 МИЛИОНИ ЕВРА

Општина Охрид за првпат по долги години нема долг по основ на судски извршни решенија и од денеска се вбројува помеѓу малкуте институции во државата к ...
ДОЛГОТ НА ОПШТИНАТА Е НАМАЛЕН, НО УШТЕ ТРЕБА ДА ПЛАЌАМЕ МИЛИОНСКИ СУМИ ЗА ПАУШАЛИ НА СОВЕТНИЦИТЕ ОД ПРЕТХОДНИОТ СОСТАВ, РЕЧЕ КАСАМИ

ДОЛГОТ НА ОПШТИНАТА Е НАМАЛЕН, НО УШТЕ ТРЕБА ДА ПЛАЌАМЕ МИЛИОНСКИ СУМИ ЗА ПАУШАЛИ НА СОВЕТНИЦИТЕ ОД ПРЕТХОДНИОТ СОСТАВ, РЕЧЕ КАСАМИ

Долгот на Општина Тетово е намален за околу 5,6 милиони евра, кажа денеска градоначалникот Билал Касами. Според него ова е резултат на совесното работ ...
СО ЗЛОУПОТРЕБА НА „ЗАШТИТЕН БУЏЕТ“ ШТО ГО ОДРЕДУВА СУДОТ, ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ГИ РЕКЕТИРААТ ПРИВАТНИТЕ БИЗНИСИ И НЕ ИМ ГИ ПЛАЌААТ ДОЛГОВИТЕ

СО ЗЛОУПОТРЕБА НА „ЗАШТИТЕН БУЏЕТ“ ШТО ГО ОДРЕДУВА СУДОТ, ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ГИ РЕКЕТИРААТ ПРИВАТНИТЕ БИЗНИСИ И НЕ ИМ ГИ ПЛАЌААТ ДОЛГОВИТЕ

Управител на друштво за промет со фармацевтски производи, и покрај добиени пресуди не може да си ги наплати побарувањата од една скопска болница зашто ...
ОПШТИНА БИТОЛА ДОЛЖИ ПАРИ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ КУЛТУРНИ НАСТАНИ КОИ БЕА ДЕЛ ОД БИТ-ФЕСТ

ОПШТИНА БИТОЛА ДОЛЖИ ПАРИ ЗА ТРАДИЦИОНАЛНИ КУЛТУРНИ НАСТАНИ КОИ БЕА ДЕЛ ОД БИТ-ФЕСТ

Општина Битола должи пари кон организатори на културни настани кои требаше да бидат финансиски поддржани од Програмата за култура, а беа дел и од бито ...
ОПШТИНА ШТИП ЌЕ ПОКРИЕ 300.000 ЕВРА ДОЛГ НА КОМУНАЛНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ ИСАР

ОПШТИНА ШТИП ЌЕ ПОКРИЕ 300.000 ЕВРА ДОЛГ НА КОМУНАЛНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ ИСАР

Советот на Општина Штип денеска донесе одлука да го релабалансира буџетот за 18 милиони денари (околу 300.000 евра) кои ќе бидат наменети за субвенцио ...
КОМУНАЛЦИТЕ ОД ШТИПСКИ „ИСАР“ ОСТАНАА БЕЗ ПЛАТА ЗА ВЕЛИГДЕН ОТИ ИЗВРШИТЕЛИ ЗЕЛЕ ТРИ МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ДОЛГ ЗА ЦВЕЌИЊА И УКРАСНИ КАМЕЊА

КОМУНАЛЦИТЕ ОД ШТИПСКИ „ИСАР“ ОСТАНАА БЕЗ ПЛАТА ЗА ВЕЛИГДЕН ОТИ ИЗВРШИТЕЛИ ЗЕЛЕ ТРИ МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА ДОЛГ ЗА ЦВЕЌИЊА И УКРАСНИ КАМЕЊА

Без никаква најава или известување, извршители во два наврата од сметката на ЈП„Исар“ во Штип повлекле по 1,5 милион денари или вкупно три милиони ден ...
1 2 3 7 10 / 66 НАПИСИ