Таг: домашни миленици

ГРАЃАНИТЕ ДА МОЖАТ КУЧИЊАТА И МАЧКИТЕ ДА ГИ ВОЗАТ ВО АВТОБУСИТЕ НА ЈСП СКОПЈЕ, БАРА „ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“ 

ГРАЃАНИТЕ ДА МОЖАТ КУЧИЊАТА И МАЧКИТЕ ДА ГИ ВОЗАТ ВО АВТОБУСИТЕ НА ЈСП СКОПЈЕ, БАРА „ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“ 

Домашни миленици да можат да се возат во автобусите на ЈСП „Скопје“, бара граѓанската иницијатива „Зелен хуман град“. Двајцата советници од „Зелен хум ...
ИРАН СО ЗАКОН ЌЕ ЗАБРАНИ ЧУВАЊЕ ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ, ДУРИ И ПЕРСИСКИ МАЧКИ

ИРАН СО ЗАКОН ЌЕ ЗАБРАНИ ЧУВАЊЕ ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ, ДУРИ И ПЕРСИСКИ МАЧКИ

Иранскиот парламент наскоро треба да донесе закон со кој практички ќе се забрани чувањето домашни миленици. Во изминатиот период, во Техеран имало н ...
И ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ ВО ИДНИНА ЌЕ ТРЕБА ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19, ВЕЛАТ НАУЧНИЦИТЕ

И ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ ВО ИДНИНА ЌЕ ТРЕБА ДА СЕ ВАКЦИНИРААТ ПРОТИВ КОВИД-19, ВЕЛАТ НАУЧНИЦИТЕ

Научниците сметаат дека во иднина и домашните миленици ќе треба да се вакцинираат против ковид-19 за да се спречи ширењето на вирусот. Коронавирусот ...
КУЧИЊАТА ЗА ВИКЕНД ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ШЕТААТ ОД 20 ДО 20.30 ЧАСОТ, НА 100 МЕТРИ ОД ДОМОТ

КУЧИЊАТА ЗА ВИКЕНД ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ШЕТААТ ОД 20 ДО 20.30 ЧАСОТ, НА 100 МЕТРИ ОД ДОМОТ

Сопствениците ќе може за викенд домашните миленици да ги шетаат половина час навечер, но најмногу на 100 метри од нивниот дом. Ваквата одлука, како шт ...
ЕСЕНСКАТА ДЕРАТИЗАЦИЈА ВО ВЕЛЕС ГИ УПЛАШИ СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ

ЕСЕНСКАТА ДЕРАТИЗАЦИЈА ВО ВЕЛЕС ГИ УПЛАШИ СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ

Ветеринарите демантираат дека тие предупредиле и изјавиле дека отровот за глувци расфрлан по јавните површини на Велес е опасен по кучињата и децата. ...
БЕСПЛАТНО ЧИПИРАНИ 54.223 КУЧИЊА, 150 ЕВРА КАЗНА ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ КОИ НЕ ГИ РЕГИСТРИРАЛЕ МИЛЕНИЦИТЕ

БЕСПЛАТНО ЧИПИРАНИ 54.223 КУЧИЊА, 150 ЕВРА КАЗНА ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ КОИ НЕ ГИ РЕГИСТРИРАЛЕ МИЛЕНИЦИТЕ

За седум месеци бесплатно се чипирани 56.266 домашни миленици, односно 54.233 кучиња и 2.030 мачки, во рамките на акција на Агенцијата за храна и вете ...
БЕСПЛАТНО ЧИПИРАЊЕ НА ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ ДО МАРТ, ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ КОИ НЕМА ДА ГО СТОРАТ ТОА КАЗНИ ОД 50 ДО 70 ЕВРА

БЕСПЛАТНО ЧИПИРАЊЕ НА ДОМАШНИ МИЛЕНИЦИ ДО МАРТ, ЗА СОПСТВЕНИЦИТЕ КОИ НЕМА ДА ГО СТОРАТ ТОА КАЗНИ ОД 50 ДО 70 ЕВРА

Сопствениците на домашните миленици до март наредната година ќе можат бесплатно да им стават чипови, а со минимален намосток да им извадат пасош. Аген ...
7 / 7 НАПИСИ