Таг: Драгор

1 2 10 / 16 НАПИСИ
СОЛАРНИ ДРВА И ВЕТЕРНИЦИ ВО ДРАГОР ПРЕДВИДУВА ИЗБРАНОТО РЕШЕНИЕ ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА РЕЧНИОТ ТЕК

СОЛАРНИ ДРВА И ВЕТЕРНИЦИ ВО ДРАГОР ПРЕДВИДУВА ИЗБРАНОТО РЕШЕНИЕ ЗА РЕГУЛИРАЊЕ НА РЕЧНИОТ ТЕК

Соларни дрва кои ќе произведуваат струја, канделабри со соларно напојување, пешачки, велосипедски и трим тартан патеки, видиковци со ветерници, а на д ...
УТРЕ ПОЧНУВА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА МОСТОТ ВО БИТОЛА, ЌЕ БИДЕ ГОТОВ ДО КРАЈОТ НА МАЈ, ВЕЛИ ОПШТИНАТА

УТРЕ ПОЧНУВА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА МОСТОТ ВО БИТОЛА, ЌЕ БИДЕ ГОТОВ ДО КРАЈОТ НА МАЈ, ВЕЛИ ОПШТИНАТА

Утре започнува реконструкцијата на мостот над реката Драгор кај битолскиот Безистен, кој е еден од најфреквентните, а не е во функција од ноември мина ...
ОТКОРНАТИ СЕ КЛУПИ ОД ПЕШАЧКА ЗОНА ВО БИТОЛА И ФРЛЕНИ ВО РЕКАТА ДРАГОР

ОТКОРНАТИ СЕ КЛУПИ ОД ПЕШАЧКА ЗОНА ВО БИТОЛА И ФРЛЕНИ ВО РЕКАТА ДРАГОР

Во текот на ноќта се откорнати две клупи од пешачката патека над Ленски мост во Битола и фрлени се во реката Драгор. Клупите беа дел од урбаната опрем ...
РЕКАТА ДРАГОР ОТКИНА ДЕЛ ОД КОРИТОТО, СПАСЕНА ПУМПНАТА СТАНИЦА НА БИТОЛСКИОТ ВОДОВОД 

РЕКАТА ДРАГОР ОТКИНА ДЕЛ ОД КОРИТОТО, СПАСЕНА ПУМПНАТА СТАНИЦА НА БИТОЛСКИОТ ВОДОВОД 

Реката Драгор надојде и откорна дел од речниот брег кај населбата Довлеџик, во близина на пумпната станица на Јавното претпријатие „Водовод“ во Битола ...
СЕ ЧИСТИ ПРАШУМАТА ОД РЕКАТА ДРАГОР

СЕ ЧИСТИ ПРАШУМАТА ОД РЕКАТА ДРАГОР

По повеќе години се чисти џунглата која го обрасна коритото на реката Драгор во Битола. Најголемиот дел од речното корито е исчистено од бујната вегет ...
ВОЗИЛО НА УЈП ПРЕВРТЕНО ВО РЕКАТА ДРАГОР, А ДРУГО УДРЕНО ВО БИТОЛА

ВОЗИЛО НА УЈП ПРЕВРТЕНО ВО РЕКАТА ДРАГОР, А ДРУГО УДРЕНО ВО БИТОЛА

Возило на Управата за јавни приходи се преврте во реката Драгор во Битола, а друго на паркингот крај реката е удрено и оштетено. Возилото ,,фиат панда ...
ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ЌЕ ГИ ИСЧИСТИ ЗАГАДЕНИТЕ ВОДОТЕЦИ ВО БИТОЛСКО

ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ЌЕ ГИ ИСЧИСТИ ЗАГАДЕНИТЕ ВОДОТЕЦИ ВО БИТОЛСКО

Пречистителната станица што во следните две години ќе се гради со пари од европските фондови ќе го реши горливиот еколошки проблем со загаденоста на в ...
ОД ЕУ СЕ ОБЕЗБЕДЕНИ 29 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО БИТОЛА

ОД ЕУ СЕ ОБЕЗБЕДЕНИ 29 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО БИТОЛА

Обезбедени се приближно 29 милиони евра за изградба на пречистителна станица и колекторски систем во Општина Битола. Дури 85 проценти од средствата се ...
ПОБЕЛЕ РЕКАТА ДРАГОР ВО БИТОЛА, ИНСПЕКЦИЈАТА ВО САБОТА НЕ ПРАВИ КОНТРОЛИ

ПОБЕЛЕ РЕКАТА ДРАГОР ВО БИТОЛА, ИНСПЕКЦИЈАТА ВО САБОТА НЕ ПРАВИ КОНТРОЛИ

Побеле водата во реката Драгор во Битола. Низ речното корито во центарот на градот течe валкана белузлава вода која се пени како во неа да е истурен д ...
ВО БИТОЛА ПУШТИЈА ПАЈКИ ДА ГО РАЗУБАВАТ ДРАГОР ИАКО Е ЕКСТРЕМНО ЗАГАДЕН

ВО БИТОЛА ПУШТИЈА ПАЈКИ ДА ГО РАЗУБАВАТ ДРАГОР ИАКО Е ЕКСТРЕМНО ЗАГАДЕН

Никој не се погрижи да ја исчисти шумата што нарасна во реката Драгор во Битола, но важно е тоа што се пуштија пајки да пливаат низ водата заради нејз ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ