Таг: драмски текст

ДЕЈАН ДУКОВСКИ ПИШУВА НОВ ТЕКСТ ЗА БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ, РАБОТНИОТ НАСЛОВ Е „ПАРИ“

ДЕЈАН ДУКОВСКИ ПИШУВА НОВ ТЕКСТ ЗА БЕОГРАДСКО ДРАМСКО ПОЗОРИШТЕ, РАБОТНИОТ НАСЛОВ Е „ПАРИ“

Драматургот Дејан Дуковски, најизведуваниот македонски драмски писател, пишува текст за Београдско драмско позориште (БДП), чиј работен наслов е „Пари ...
РАСПИШАН КОНКУРС ЗА НЕОБЈАВЕН И НЕПОСТАВЕН ДРАМСКИ ТЕКСТ, НАЈДОБРИТЕ ТРИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПО 120 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ

РАСПИШАН КОНКУРС ЗА НЕОБЈАВЕН И НЕПОСТАВЕН ДРАМСКИ ТЕКСТ, НАЈДОБРИТЕ ТРИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПО 120 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ

Распишан е конкурс за откуп на необјавен и непоставуван македонски драмски текст, со цел да се афирмира современата македонска драма и збогатување на ...
2 / 2 НАПИСИ