Таг: Друштво на филмските работници ДФРМ

КОНТРОЛА НА ТЕМИ ВО КУЛТУРАТА СЕ КОСИ СО УСТАВОТ, ВЕЛИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ФИЛМАЏИИТЕ ИГОР ИВАНОВ-ИЗИ, ПО НАЈАВИТЕ НА МИНИСТЕРОТ АДЕМИ ЗА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ

КОНТРОЛА НА ТЕМИ ВО КУЛТУРАТА СЕ КОСИ СО УСТАВОТ, ВЕЛИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ФИЛМАЏИИТЕ ИГОР ИВАНОВ-ИЗИ, ПО НАЈАВИТЕ НА МИНИСТЕРОТ АДЕМИ ЗА ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ

Претседателот на Друштвото на филмски работници на Македонија (ДФРМ), режисерот Игор Иванов - Изи, вели дека контрола на идеите и темите, или пак табу ...
ГЕНА ТЕОДОСИЕВСКА НОВА ДИРЕКТОРКА НА „БРАЌА МАНАКИ“, ИГОР ИВАНОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДРУШТВОТО НА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ

ГЕНА ТЕОДОСИЕВСКА НОВА ДИРЕКТОРКА НА „БРАЌА МАНАКИ“, ИГОР ИВАНОВ НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДРУШТВОТО НА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ

Режисерот Игор Иванов - Изи е избран за претседател на Друштвото на филмски работници на Македонија, а филмската критичарка и новинарка  м-р Евгенија ...
ФИЛМАЏИИ ОД МАКЕДОНИЈА ОБЕДИНЕТЕ СЕ, АПЕЛИРАШЕ ДОКУМЕНТАРИСТОТ КАЛАЈЏИСКИ НА „БРАЌА МАНАКИ“

ФИЛМАЏИИ ОД МАКЕДОНИЈА ОБЕДИНЕТЕ СЕ, АПЕЛИРАШЕ ДОКУМЕНТАРИСТОТ КАЛАЈЏИСКИ НА „БРАЌА МАНАКИ“

Филмаџии од Македонија обединете се, рече денеска режисерот и сценарист Никола Калајџиски на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола, по прикажувањето на ...
3 / 3 НАПИСИ