Таг: Државен здравствен и санитарен инспекторат

ИНСПЕКТОРАТОТ ПРЕДЛАГА ОДЗЕМАЊЕ НА ДОЗВОЛАТА ЗА РАБОТА НА ДОКТОРКАТА ОД СТРУГА КОЈА ПРЕГЛЕДУВАЛА ДОМА

ИНСПЕКТОРАТОТ ПРЕДЛАГА ОДЗЕМАЊЕ НА ДОЗВОЛАТА ЗА РАБОТА НА ДОКТОРКАТА ОД СТРУГА КОЈА ПРЕГЛЕДУВАЛА ДОМА

Докторката од болницата во Струга која и дома вршела гинеколошки прегледи доби забрана за вршење на дејност и предлагаме да ѝ биде одземена дозволата ...
ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ОТКРИ УШТЕ ЕДЕН ГИНЕКОЛОГ ВО СТРУГА ШТО ПРЕГЛЕДУВА ПАЦИЕНТКИ ДОМА НА ДИВО

ЗДРАВСТВЕНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ОТКРИ УШТЕ ЕДЕН ГИНЕКОЛОГ ВО СТРУГА ШТО ПРЕГЛЕДУВА ПАЦИЕНТКИ ДОМА НА ДИВО

Државниот здравствен инспекторат во придружба на полицијата денеска влезе во уште една нерегистрирана гинеколошка ординација во Струга. Како што неофи ...
ВО ШТИП УТВРДИВМЕ ДЕКА ЗА 56 ПАЦИЕНТИ СЕ ГРИЖАТ 4 СЕСТРИ, УТРЕ ГО ЧЕКАМЕ КОНЕЧНИОТ ИЗВЕШТАЈ КАКО Е ЛЕКУВАНА 41-ГОДИШНАТА ЖЕНА, РЕЧЕ СОТИРОВА-БУХОВА

ВО ШТИП УТВРДИВМЕ ДЕКА ЗА 56 ПАЦИЕНТИ СЕ ГРИЖАТ 4 СЕСТРИ, УТРЕ ГО ЧЕКАМЕ КОНЕЧНИОТ ИЗВЕШТАЈ КАКО Е ЛЕКУВАНА 41-ГОДИШНАТА ЖЕНА, РЕЧЕ СОТИРОВА-БУХОВА

Инспекторите од Државниот санитарен и здравствен инспекорат (ДСЗИ) спровеле и завршиле 7 вонредни инспекциски надзори за смртта на помлади пациенти ко ...
ЗДРАВСТВЕНИ ИНСПЕКТОРИ ЈА ИСПИТУВААТ СМРТТА ОД КОВИД-19 НА 8 ПАЦИЕНТИ

ЗДРАВСТВЕНИ ИНСПЕКТОРИ ЈА ИСПИТУВААТ СМРТТА ОД КОВИД-19 НА 8 ПАЦИЕНТИ

Се испитува смртта на 8 пациенти кои починале по компликации од ковид-19, соопшти Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ). Во изминатите д ...
ДОЦНАТ РЕШЕНИЈАТА ЗА ИЗОЛАЦИЈА НА ЗАБОЛЕНИТЕ ОД КОВИД-19 И КОНТАКТИТЕ, НО ВАЖНО СИТЕ ГИ ДОБИВААТ, ВЕЛАТ СТОЈАНОВ И СОТИРОВА-БУХОВА

ДОЦНАТ РЕШЕНИЈАТА ЗА ИЗОЛАЦИЈА НА ЗАБОЛЕНИТЕ ОД КОВИД-19 И КОНТАКТИТЕ, НО ВАЖНО СИТЕ ГИ ДОБИВААТ, ВЕЛАТ СТОЈАНОВ И СОТИРОВА-БУХОВА

Треба време, но сите ги добиваат решенијата за самоизолација. Бројката на заболени од ковид-19 е голема и не се стига сѐ во еден ден, вели директорот ...
КУМАНОВСКИОТ ГРАДОЧАЛНИК СО БРЗА ПОМОШ ГО ВОЗЕЛЕ ДО ПРИВАТНИ ЛАБОРАТОРИИ ВО СКОПЈЕ, А БРИС МУ ЗЕМАЛЕ ВО ОПШТИНАТА, УТВРДИ ЗДРАВСТВЕНАТА ИНСПЕКЦИЈА

КУМАНОВСКИОТ ГРАДОЧАЛНИК СО БРЗА ПОМОШ ГО ВОЗЕЛЕ ДО ПРИВАТНИ ЛАБОРАТОРИИ ВО СКОПЈЕ, А БРИС МУ ЗЕМАЛЕ ВО ОПШТИНАТА, УТВРДИ ЗДРАВСТВЕНАТА ИНСПЕКЦИЈА

Градоначалникот на Куманово Максим Димитриевски не само што го напуштил местото на живеење иако добил решение за задолжителна изолација, туку со возил ...
ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА НЕ ОВОЗМОЖИЛА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА ПАЦИЕНТКАТА ОД СТРУГА ШТО ПОЧИНА ОД КОРОНАВИРУС, УТВРДИ ИНСПЕКТОРАТОТ

ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА НЕ ОВОЗМОЖИЛА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА НА ПАЦИЕНТКАТА ОД СТРУГА ШТО ПОЧИНА ОД КОРОНАВИРУС, УТВРДИ ИНСПЕКТОРАТОТ

Сè уште трае инспекцискиот надзор во Охридската општа болница, каде што не беше примена 66-годишната пациентка од Струга која потоа почина од коронави ...
7 / 7 НАПИСИ