Таг: државна матура

1 2 10 / 20 НАПИСИ
СО МАЈЧИН ЈАЗИК И ЛИТЕРАТУРА КАКО ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ЕКСТЕРЕН ИСПИТ, ДЕНЕСКА ПОЧНУВА ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНАТА МАТУРА

СО МАЈЧИН ЈАЗИК И ЛИТЕРАТУРА КАКО ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ЕКСТЕРЕН ИСПИТ, ДЕНЕСКА ПОЧНУВА ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНАТА МАТУРА

Првиот од двата екстерни предмета за државната матура, мајчин јазик и литература, 15.620 пријавени ученици ќе го полагаат денеска. Тестирањето почнува ...
ДРЖАВНИОТ ИСПИТЕН ЦЕНТАР ГО СТАВИ ШТРАЈКОТ ВО МИРУВАЊЕ, МАТУРА ЌЕ СЕ ПОЛАГА НА 27 МАЈ И НА 10 ЈУНИ

ДРЖАВНИОТ ИСПИТЕН ЦЕНТАР ГО СТАВИ ШТРАЈКОТ ВО МИРУВАЊЕ, МАТУРА ЌЕ СЕ ПОЛАГА НА 27 МАЈ И НА 10 ЈУНИ

Синдикатот на Државниот испитен центар (ДИЦ) преку соопштение објави дека го става штрајкот во мирување, поради кој беше неизвесно полагањето на држав ...
НА 27 МАЈ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ДРЖАВНА МАТУРА, КАЖА МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ШАЌИРИ

НА 27 МАЈ ЌЕ СЕ ПОЛАГА ДРЖАВНА МАТУРА, КАЖА МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ШАЌИРИ

Ги поддржувам барањата, но мојот конечен став е дека државна матура ќе се реализира на 27 мај и мора да се реализира, како што е предвидено според рок ...
НАЈВЕРОЈАТНО ЌЕ СЕ ПОЛАГА ДРЖАВНА МАТУРА НА 27 МАЈ, ВЕЛИ СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

НАЈВЕРОЈАТНО ЌЕ СЕ ПОЛАГА ДРЖАВНА МАТУРА НА 27 МАЈ, ВЕЛИ СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

Најверојатно ќе се успее во напорот првиот екстерен испит од државната матура да се полага на 27 мај, како што и е планирано, соопшто Сојузот на средн ...
ИНСИСТИРАМЕ ДРЖАВНАТА МАТУРА ДА СЕ ОДРЖИ НА ПРЕДВИДЕНИТЕ ДАТУМИ, УЧЕНИЦИТЕ ДА БИДАТ КОНСУЛТИРАНИ ЗА СЕКОЈ НОВ ПРЕДЛОГ, ВЕЛИ МОН

ИНСИСТИРАМЕ ДРЖАВНАТА МАТУРА ДА СЕ ОДРЖИ НА ПРЕДВИДЕНИТЕ ДАТУМИ, УЧЕНИЦИТЕ ДА БИДАТ КОНСУЛТИРАНИ ЗА СЕКОЈ НОВ ПРЕДЛОГ, ВЕЛИ МОН

Министерството за образование и наука (МОН) инсистира државната матура да се одржи на датумите кои се дефинирани во Календарот за организација на учеб ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ГО ИГНОРИРА ШТРАЈКОТ НА ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР ОД КОЈ ЗАВИСИ УПИСОТ НА МАТУРАНТИТЕ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ГО ИГНОРИРА ШТРАЈКОТ НА ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР ОД КОЈ ЗАВИСИ УПИСОТ НА МАТУРАНТИТЕ

Синдикатот на Државниот испитен центар (ДИЦ) и вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи вчера не се договориле во врска со нивните барања за п ...
ВООПШТО НЕ Е ИЗВОДЛИВО ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНА МАТУРА НА 27 МАЈ, ВЕЛИ СИНДИКАТОТ НА ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР КОЈ ШТРАЈКУВА ТРЕТА НЕДЕЛА

ВООПШТО НЕ Е ИЗВОДЛИВО ПОЛАГАЊЕТО НА ДРЖАВНА МАТУРА НА 27 МАЈ, ВЕЛИ СИНДИКАТОТ НА ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР КОЈ ШТРАЈКУВА ТРЕТА НЕДЕЛА

Воопшто не е изводлив 27 мај како датум за полагање на државната матура и од таа причина бараме промена на календарот во делот за полагање на државнат ...
ЌЕ СЕ ПОМЕСТИ ДАТУМОТ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДРЖАВНА МАТУРА АКО ДО ПЕТОК НЕ НИ СЕ ПОКАЧАТ ПЛАТИТЕ, ВЕЛИ СИНДИКАТОТ НА ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР

ЌЕ СЕ ПОМЕСТИ ДАТУМОТ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ДРЖАВНА МАТУРА АКО ДО ПЕТОК НЕ НИ СЕ ПОКАЧАТ ПЛАТИТЕ, ВЕЛИ СИНДИКАТОТ НА ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР

Ќе се помести датумот за полагање на државна матура ако вработените во Државниот испитен центар (ДИЦ) до петок не добијат согласнот од Министерството ...
СЕ РАЗГЛЕДУВААТ ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗМЕНИ ОД ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ЗА ШТРАЈКОТ ШТО ЈА ЗАГРОЗУВА МАТУРАТА

СЕ РАЗГЛЕДУВААТ ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ИЗМЕНИ ОД ИСПИТНИОТ ЦЕНТАР, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ ЗА ШТРАЈКОТ ШТО ЈА ЗАГРОЗУВА МАТУРАТА

Предложените измени на колективниот договор од Државниот испитен центар (ДИЦ) се доставени во Министерството за финансии и во моментов се чекаат допол ...
ДА НЕ СЕ ДОВЕДУВА ВО ПРАШАЊЕ ДРЖАВНАТА МАТУРА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ШАЌИРИ ЗА ШТРАЈКОТ НА ДРЖАВНИОТ ИСПИТЕН ЦЕНТАР

ДА НЕ СЕ ДОВЕДУВА ВО ПРАШАЊЕ ДРЖАВНАТА МАТУРА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ ШАЌИРИ ЗА ШТРАЈКОТ НА ДРЖАВНИОТ ИСПИТЕН ЦЕНТАР

Министерот за образование Јетон Шеќири апелираше до вработените и директроката во Државниот испитен центар (ДИЦ) да не се доведува во прашање полагање ...
1 2 10 / 20 НАПИСИ