Таг: Еко свест

1 2 3 4 10 / 31 НАПИСИ
КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ РЕАЛНОСТ И ВО МАКЕДОНИЈА, НО НАУЧНИЦИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ИМА УШТЕ НАДЕЖ ЗА СВЕТОТ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ СЕ РЕАЛНОСТ И ВО МАКЕДОНИЈА, НО НАУЧНИЦИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ИМА УШТЕ НАДЕЖ ЗА СВЕТОТ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Климатските промени е она за што најмногу се зборува во последните години. Научниците советуваат што треба да се прави за да се сопрат или ублажат, по ...
ВО ВЕВЧАНИ ОТВОРЕНА ТРАЈНА ПОСТАВКА ЗА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА ВЕВЧАНСКИТЕ ИЗВОРИ И ЈАБЛАНИЦА, КОЈА ЌЕ БИДЕ И ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР

ВО ВЕВЧАНИ ОТВОРЕНА ТРАЈНА ПОСТАВКА ЗА ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА НА ВЕВЧАНСКИТЕ ИЗВОРИ И ЈАБЛАНИЦА, КОЈА ЌЕ БИДЕ И ЕДУКАТИВЕН ЦЕНТАР

Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“ во соработка со Општина Вевчани ја отвори трајната поставка за природата наслов ...
СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ДЕМИРКАПИСКАТА КЛИСУРА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ

СЛЕДНИОТ МЕСЕЦ ПОЧНУВА ПОСТАПКАТА ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ НА ДЕМИРКАПИСКАТА КЛИСУРА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ

Следниот месец започнува постапката за повторно прогласување на Демиркаписката Клисура за заштитено подрачје, објави Центарот за истражување и информи ...
„ЕКО-СВЕСТ“ ГИ ОСПОРИ ЕЛАБОРАТИТЕ ЗА МАЛИТЕ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ВО УСТАВНИОТ СУД

„ЕКО-СВЕСТ“ ГИ ОСПОРИ ЕЛАБОРАТИТЕ ЗА МАЛИТЕ ХИДРОЦЕНТРАЛИ ВО УСТАВНИОТ СУД

Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“ ги оспори во Уставниот суд законските одредби и уредбите кои овозможуваат да се ...
ЛУЃЕТО МОРА ДА ИЗЛЕЗАТ ОД КОМФОРНАТА ЗОНА И ДА МИСЛАТ ПОВЕЌЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, РЕКОА ОД КОАЛИЦИЈА ЗА КЛИМА

ЛУЃЕТО МОРА ДА ИЗЛЕЗАТ ОД КОМФОРНАТА ЗОНА И ДА МИСЛАТ ПОВЕЌЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ, РЕКОА ОД КОАЛИЦИЈА ЗА КЛИМА

Носењето политики од јавен интерес во секторите за заштита на животна средина и климата мора да се случува во процес во кој се вклучени сите засегнати ...
МАКЕДОНИЈА НЕ ТРЕБА ДА ЈА ПРАВИ ГРЕШКАТА НА ЕУ И ДА СТАНЕ ПРЕЗАВИСНА ОД ГАСОТ, ВЕЛАТ ОД „ЕКО-СВЕСТ“

МАКЕДОНИЈА НЕ ТРЕБА ДА ЈА ПРАВИ ГРЕШКАТА НА ЕУ И ДА СТАНЕ ПРЕЗАВИСНА ОД ГАСОТ, ВЕЛАТ ОД „ЕКО-СВЕСТ“

Македонија не треба да ја прави грешката на Европската Унија и да стане презависна од гас, туку треба да ги искористи своите географски поволности и д ...
„ЕКО-СВЕСТ“ БАРА ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ СО КОИ НА ПЛОДНО ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ БИ МОЖЕЛА ДА СЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА

„ЕКО-СВЕСТ“ БАРА ПОВЛЕКУВАЊЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ СО КОИ НА ПЛОДНО ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ БИ МОЖЕЛА ДА СЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА

Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“ бара итно повлекување на предложените измени и дополнувања на Законот за земјод ...
ВО ДЕМИР КАПИЈА ЌЕ СЕ ПРОМОВИРА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ЗАШТИТА НА КЛИСУРАTA

ВО ДЕМИР КАПИЈА ЌЕ СЕ ПРОМОВИРА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ЗАШТИТА НА КЛИСУРАTA

„Од визија до реалност: Демир Капија заштитено подрачје“ е првиот во низата културни настани преку кои јавноста ќе може да се запознае со иницијативат ...
СО СЕЛЕКТИРАЊЕ И РЕЦИКЛИРАЊЕ ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ВЕВЧАНИ ЌЕ ИЗРАБОТУВА СУВЕНИРИ СО 3Д ПЕЧАТАР

СО СЕЛЕКТИРАЊЕ И РЕЦИКЛИРАЊЕ ПЛАСТИЧНИ ШИШИЊА ВЕВЧАНИ ЌЕ ИЗРАБОТУВА СУВЕНИРИ СО 3Д ПЕЧАТАР

Од отпадот во Вевчани ќе се прават сувенири. Центарот за истражување и информирање за животна средина „Еко-свест“ во партнерство со Јавното претпријат ...
ВО СКОПСКИ КИЦ СЕ ОТВОРА ИЗЛОЖБАТА НА ФОТОГРАФИИ „ЖИВОТИ ОБЛИКУВАНИ ОД ВОДА“ ЗА ВРСКАТА ПОМЕЃУ ЛУЃЕТО И РЕКИТЕ

ВО СКОПСКИ КИЦ СЕ ОТВОРА ИЗЛОЖБАТА НА ФОТОГРАФИИ „ЖИВОТИ ОБЛИКУВАНИ ОД ВОДА“ ЗА ВРСКАТА ПОМЕЃУ ЛУЃЕТО И РЕКИТЕ

Во галеријата на Културно-информативен центар (КИЦ) во Скопје, вечерва во 19 часот се отвора изложбата „Животи обликувани од вода", на која ќе бидат п ...
1 2 3 4 10 / 31 НАПИСИ