Таг: ЕЛЕМ

1 5 6 769 / 69 НАПИСИ
ДАМКАТА НЕ Е НАФТА, ТУКУ ГНИЈАТ РАСТЕНИЈАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

ДАМКАТА НЕ Е НАФТА, ТУКУ ГНИЈАТ РАСТЕНИЈАТА ВО ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Црната дамка што пред три дена се појави во плитките води на Охридското езеро на кејот во Охрид не е ниту нафта, ниту масло, туку остатоци од растениј ...
ОХРИДСКО ЕЗЕРО НЕ ГО ПРАЗНИ ЕЛЕМ, ТУКУ СЕ ПРАЗНИ ОТИ БИЛ СУШЕН ПЕРИОД, ОБЈАСНУВААТ ОД КОМПАНИЈАТА

ОХРИДСКО ЕЗЕРО НЕ ГО ПРАЗНИ ЕЛЕМ, ТУКУ СЕ ПРАЗНИ ОТИ БИЛ СУШЕН ПЕРИОД, ОБЈАСНУВААТ ОД КОМПАНИЈАТА

Електрани на Македонија (ЕЛЕМ) велат дека не го празнат Охридско езеро затоа што нема струја, туку езерото е празно затоа што е сушен период. „Пора ...
ИСПУСТОТ НА ДРИМ ЗАТВОРЕН ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ПОНАТАМОШНО ПРАЗНЕЊЕТО НА ЕЗЕРОТО

ИСПУСТОТ НА ДРИМ ЗАТВОРЕН ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ПОНАТАМОШНО ПРАЗНЕЊЕТО НА ЕЗЕРОТО

Водостојот во Охридското Езеро изнесува -12 сантиметри од нултата кота или е за пет сантиметри понизок од дозволениот минимум на кота 693.05 метри ...
ОХРИДСКО ЕЗЕРО ОПАСНО СЕ ПРАЗНИ, ОД ЕЛЕМ ВИКААТ ДЕКА НЕ Е ТОЧНО И ЗНААТ ШТО ПРАВАТ

ОХРИДСКО ЕЗЕРО ОПАСНО СЕ ПРАЗНИ, ОД ЕЛЕМ ВИКААТ ДЕКА НЕ Е ТОЧНО И ЗНААТ ШТО ПРАВАТ

Нивото на Охридското Езеро е под минимално дозволената природна кота поради празнење за производство на електрична струја, предупредуваат еколозите, а ...
ЕЛЕМ ПЛАТИЛА 3,7 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА СОФТВЕР ШТО НЕ ФУНКЦИОНИРА И 4 ГОДИНИ ПО ДОГОВОРЕНОТО

ЕЛЕМ ПЛАТИЛА 3,7 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА СОФТВЕР ШТО НЕ ФУНКЦИОНИРА И 4 ГОДИНИ ПО ДОГОВОРЕНОТО

Државната компанија „Електрани на Македонија“ досега вкупно исплатила околу 3.700.000 евра за набавка на софтвер што, според доказите на Специјалното ...
УШТЕ СЕ ПОПРАВА БЛОКОТ ВО РЕК БИТОЛА, УВЕЗЕНА Е СТРУЈА

УШТЕ СЕ ПОПРАВА БЛОКОТ ВО РЕК БИТОЛА, УВЕЗЕНА Е СТРУЈА

Во шпицот на грејната сезона, електро-енергетскиот стожер РЕК „Битола“ веќе три дена работи без третина од својот капацитет. Поради дефект на цевка, н ...
РАЈСКАТА ГРАДИНА ВО АЕРОДРОМ ОД 15 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ ГИ ЧЕКА ИЗБОРИТЕ, ОГЛАСОТ ПОНИШТЕН

РАЈСКАТА ГРАДИНА ВО АЕРОДРОМ ОД 15 МИЛИОНИ ЕВРА ЌЕ ГИ ЧЕКА ИЗБОРИТЕ, ОГЛАСОТ ПОНИШТЕН

ЕЛЕМ го поништи огласот за Рајската градина во Аеродром. Понудите што ги добиле за паркот биле прифатливи, но не можеле да се споредат поради различни ...
РЕК ПОТВРДИ ДЕКА ИМА ХАВАРИЈА И НЕ РАБОТАТ ТРИТЕ БЛОКА

РЕК ПОТВРДИ ДЕКА ИМА ХАВАРИЈА И НЕ РАБОТАТ ТРИТЕ БЛОКА

Од РЕК „Битола“, електро- енергетскиот гигант кој произведува 80 проценти од струјата во Македонија, потврдија дека настанала хаварија на постројка во ...

РАЈСКА ГРАДИНА

1 Штета ако нема избори на 5 јуни. Баш ќе биде забавно. Оти ова би биле до сега најнеизвесни избори. Според кандидатските листи што се поднесени, на и ...
1 5 6 769 / 69 НАПИСИ