Таг: ЕМА

ЗЕМЈИТЕ ДА ИЗБЕГНУВААТ ДА ЈА ДАВААТ ВАКЦИНАТА „АСТРАЗЕНЕКА“ НА ЛИЦА НАД 60 ГОДИНИ, ВЕЛИ ФУНКЦИОНЕР НА ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

ЗЕМЈИТЕ ДА ИЗБЕГНУВААТ ДА ЈА ДАВААТ ВАКЦИНАТА „АСТРАЗЕНЕКА“ НА ЛИЦА НАД 60 ГОДИНИ, ВЕЛИ ФУНКЦИОНЕР НА ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ

Земјите треба да избегнуваат да ја даваат вакцината против ковид-19 на „АстраЗенека“ и на лицата над 60 години, изјави Марко Кавалери, шефот на специј ...
ЕУ ЈА ОДОБРИ КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ФАЈЗЕР“ ЗА ДЕЦАТА ОД 12 ДО 15 ГОДИНИ

ЕУ ЈА ОДОБРИ КОВИД ВАКЦИНАТА НА „ФАЈЗЕР“ ЗА ДЕЦАТА ОД 12 ДО 15 ГОДИНИ

Европската агенција за лекови (ЕМА) ја одобри употребата на ковид вакцината на „Фајзер/Бионтек“ за децата од 12 до 15 години, прва за оваа возрасна гр ...
ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ДЕМАНТИРАШЕ ДЕКА ПРОНАШЛА ЈАСНА ВРСКА ПОМЕЃУ ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ И СЛУЧАИТЕ НА ТРОМБОЗА

ЕВРОПСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ЛЕКОВИ ДЕМАНТИРАШЕ ДЕКА ПРОНАШЛА ЈАСНА ВРСКА ПОМЕЃУ ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“ И СЛУЧАИТЕ НА ТРОМБОЗА

Европската агенција за лекови (ЕМА) негираше дека воспоставила јасна врска помеѓу вакцината против ковид-19 на „АстраЗенека“ и случаите на редок тип н ...
ГЕРМАНИЈА, ФРАНЦИЈА, БУГАРИЈА, ИТАЛИЈА И ШПАНИЈА ЌЕ ПРОДОЛЖАТ СО ВАКЦИНИРАЊЕ СО КОВИД ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“

ГЕРМАНИЈА, ФРАНЦИЈА, БУГАРИЈА, ИТАЛИЈА И ШПАНИЈА ЌЕ ПРОДОЛЖАТ СО ВАКЦИНИРАЊЕ СО КОВИД ВАКЦИНАТА НА „АСТРАЗЕНЕКА“

Италија, Франција, Германија, Шпанија и Бугарија објавија дека ќе продолжат имунизација со вакцината против ковид-19 на Оксфорд и „АстраЗенека“, откак ...
4 / 4 НАПИСИ