Таг: Енвер Беџети

СИНОТ НА АПЕЛАЦИОНИОТ СУДИЈА ЕНВЕР БЕЏЕТИ СО АМИН НА МИНИСТЕР ЗА ПРАВДА ПОЛАГАЛ ПРАВОСУДЕН ИСПИТ БЕЗ ДОВОЛНО СТАЖ, ПА СЕ ЗАПИШАЛ И ЗАВРШИЛ НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ОБВИНИТЕЛИ

СИНОТ НА АПЕЛАЦИОНИОТ СУДИЈА ЕНВЕР БЕЏЕТИ СО АМИН НА МИНИСТЕР ЗА ПРАВДА ПОЛАГАЛ ПРАВОСУДЕН ИСПИТ БЕЗ ДОВОЛНО СТАЖ, ПА СЕ ЗАПИШАЛ И ЗАВРШИЛ НА АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ И ОБВИНИТЕЛИ

Синот на апелациониот судија Енвер Беџети, кого Судскиот совет го спаси од разрешување, полагал правосуден испит без да има доволно работен стаж како ...
СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ, КОЈ БЕШЕ ФАТЕН КАКО 9 МЕСЕЦИ ГО ДРЖИ ВО ФИОКА ПРЕДМЕТОТ НА МИЈАЛКОВ ЗА МАСОВНОТО ПРИСЛУШУВАЊЕ, КАЗНЕТ СО 20 ОТСТО ОД ПЛАТАТА

СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ, КОЈ БЕШЕ ФАТЕН КАКО 9 МЕСЕЦИ ГО ДРЖИ ВО ФИОКА ПРЕДМЕТОТ НА МИЈАЛКОВ ЗА МАСОВНОТО ПРИСЛУШУВАЊЕ, КАЗНЕТ СО 20 ОТСТО ОД ПЛАТАТА

Судијата Енвер Беџети од Апелациониот суд Скопје, за кого под притисок на јавноста Судскиот совет отиде во контрола и утврди дека 9 месеци го чувал пр ...
СУДСКИОТ СОВЕТ 5 МЕСЕЦИ НЕ РАСПИШУВА ОГЛАС ОТКАКО ПРОПАДНА ИЗБОРОТ НА ВРХОВНИ СУДИИ, СЕ ЧЕКА ДА УЗРЕАТ СО СТАЖ ДВЕ СУДИЈКИ СО ПАРТИСКА ПОДДРШКА

СУДСКИОТ СОВЕТ 5 МЕСЕЦИ НЕ РАСПИШУВА ОГЛАС ОТКАКО ПРОПАДНА ИЗБОРОТ НА ВРХОВНИ СУДИИ, СЕ ЧЕКА ДА УЗРЕАТ СО СТАЖ ДВЕ СУДИЈКИ СО ПАРТИСКА ПОДДРШКА

Судскиот совет 5 месеци не објавува нов оглас по дебаклот за изборот на врховни судии во Kривичниот оддел, каде има тројца Албанци, една Србинка и едн ...
ПАК НЕ ПОЧНА ПОСТАПКАТА ПРОТИВ СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ КОЈ ГО ДРЖЕШЕ ВО ФИОКА ПРЕДМЕТОТ ПРОТИВ МИЈАЛКОВ ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕТО, ЧЛЕНКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ЦРВЕНКОВСКА ИСЧЕЗНА ОД ВИБЕР КОМУНИКАЦИЈАТА

ПАК НЕ ПОЧНА ПОСТАПКАТА ПРОТИВ СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ КОЈ ГО ДРЖЕШЕ ВО ФИОКА ПРЕДМЕТОТ ПРОТИВ МИЈАЛКОВ ЗА ПРИСЛУШУВАЊЕТО, ЧЛЕНКАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ЦРВЕНКОВСКА ИСЧЕЗНА ОД ВИБЕР КОМУНИКАЦИЈАТА

На денешната седница на Судскиот совет не се одлучи за тргање на Весна Дамева од членка на комисијата за дисциплинската постапка отворената против апе ...
СОСТОЈБО, НАДМИНИ СЕ!

СОСТОЈБО, НАДМИНИ СЕ!

Не се секирајте, има уште предмети за застарување ...
ВОЈНА ВО СУДСКИОТ СОВЕТ ЗА СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ, СЕ СОБИРААТ ГЛАСОВИ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ВЕСНА ДАМЕВА АКО ГО СТАВИ НА ДНЕВЕН РЕД БАРАЊЕТО ЗА НЕГОВА ОДГОВОРНОСТ ЗА „ТВРДИНА-ТАРГЕТ“

ВОЈНА ВО СУДСКИОТ СОВЕТ ЗА СУДИЈАТА ЕНВЕР БЕЏЕТИ, СЕ СОБИРААТ ГЛАСОВИ ЗА РАЗРЕШУВАЊЕ НА ПРЕТСЕДАТЕЛКАТА ВЕСНА ДАМЕВА АКО ГО СТАВИ НА ДНЕВЕН РЕД БАРАЊЕТО ЗА НЕГОВА ОДГОВОРНОСТ ЗА „ТВРДИНА-ТАРГЕТ“

Веќе една недела имало поднесена иницијатива за одговорност на апелациониот судија Енвер Беџети, за кого Судскиот совет констатираше дека 9 месеци го ...
СУДИИТЕ ЕНВЕР БЕЏЕТИ И ЛИРИЈЕ ЕЛЕЗИ НАМЕРНО ГИ ЧУВАЛЕ ПРЕДМЕТИТЕ НА МИЈАЛКОВ КАЈ СЕБЕ СО МЕСЕЦИ, СО ШТО ГО ПОВРЕДИЛЕ ЗАКОНОТ, ЗАКЛУЧИ СУДСКИОТ СОВЕТ

СУДИИТЕ ЕНВЕР БЕЏЕТИ И ЛИРИЈЕ ЕЛЕЗИ НАМЕРНО ГИ ЧУВАЛЕ ПРЕДМЕТИТЕ НА МИЈАЛКОВ КАЈ СЕБЕ СО МЕСЕЦИ, СО ШТО ГО ПОВРЕДИЛЕ ЗАКОНОТ, ЗАКЛУЧИ СУДСКИОТ СОВЕТ

Нема образложени причини зошто предметот за масовното незаконско прислушување познат како „Тврдина-Таргет“ судијата – известител Енвер Беџети од Апела ...
НЕДОЗВОЛИВО Е ПРЕДМЕТ ДА СЕДИ ЕДНА ГОДИНА КАЈ СУДИЈАТА-ИЗВЕСТИТЕЛ И ТОЈ ДА НЕ ГО ДАВА, ВЕЛИ СУДИЈА ОД ЕДЕН ОД ПЕТЧЛЕНИТЕ СОВЕТИ ЗА „ТВРДИНА-ТАРГЕТ“ И „ТРЕЗОР“

НЕДОЗВОЛИВО Е ПРЕДМЕТ ДА СЕДИ ЕДНА ГОДИНА КАЈ СУДИЈАТА-ИЗВЕСТИТЕЛ И ТОЈ ДА НЕ ГО ДАВА, ВЕЛИ СУДИЈА ОД ЕДЕН ОД ПЕТЧЛЕНИТЕ СОВЕТИ ЗА „ТВРДИНА-ТАРГЕТ“ И „ТРЕЗОР“

Апелациони судии кои одлучувале за предметите „Тврдина-Таргет“ и „Трезор“, каде на 12 плус 8 години затвор беше првостепено осуден ексдиректорот на УБ ...
СУДИИТЕ ШТО ГО ПУШТИЈА МИЈАЛКОВ ОД ПРИТВОР ДА СИ ПРЕЗЕМАТ ОДГОВОРНОСТ АКО ИЗБЕГА, БАРА МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА МАРИЧИЌ

СУДИИТЕ ШТО ГО ПУШТИЈА МИЈАЛКОВ ОД ПРИТВОР ДА СИ ПРЕЗЕМАТ ОДГОВОРНОСТ АКО ИЗБЕГА, БАРА МИНИСТЕРОТ ЗА ПРАВДА МАРИЧИЌ

Одлуката на Апелациониот суд во Скопје да го пушти од притвор Сашо Мијалков ја намалува и онака разнишаната доверба на граѓаните во судовите, соопшти ...
9 / 9 НАПИСИ