Таг: Еуростандард банка

1 2 10 / 16 НАПИСИ
СУДОВИТЕ СО ИЗМИСЛЕНO ПРАВО МУ ОВОЗМОЖИЈА НА ФОНДОТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ДЕПОЗИТИ ДА ОСТАНЕ ДОВЕРИТЕЛ ВО СТЕЧАЈОТ НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА, ВЕЛАТ ОШТЕТЕНИТЕ ШТЕДАЧИ

СУДОВИТЕ СО ИЗМИСЛЕНO ПРАВО МУ ОВОЗМОЖИЈА НА ФОНДОТ ЗА ОСИГУРУВАЊЕ НА ДЕПОЗИТИ ДА ОСТАНЕ ДОВЕРИТЕЛ ВО СТЕЧАЈОТ НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА, ВЕЛАТ ОШТЕТЕНИТЕ ШТЕДАЧИ

Основниот граѓански суд Скопје и Апелациониот суд Скопје преку правна еквилибристика, и врз основа на непостоечка посебна законска суброгација, каде п ...
УСТАВЕН СУД ОДЛУЧИ ДЕКА ПОБАРУВАЊАТА НА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА СО ДЕПОЗИТИ ДО 30.000 ЕВРА НЕ ТРЕБА ДА ИМААТ ПРИОРИТЕТ ВО СТЕЧАЈНА ПОСТАПКА НА БАНКИТЕ

УСТАВЕН СУД ОДЛУЧИ ДЕКА ПОБАРУВАЊАТА НА ФИЗИЧКИТЕ ЛИЦА СО ДЕПОЗИТИ ДО 30.000 ЕВРА НЕ ТРЕБА ДА ИМААТ ПРИОРИТЕТ ВО СТЕЧАЈНА ПОСТАПКА НА БАНКИТЕ

Уставниот суд денеска донесе одлука да го укине членот ставот 3 од членот 163 од Законот за банките, според кој приоритет во стечајната постапка имаат ...
ОД 1 МАРТ ПАК ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЛАЌААТ СМЕТКИ ВО ПОШТА

ОД 1 МАРТ ПАК ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ПЛАЌААТ СМЕТКИ ВО ПОШТА

Од први март наредната година граѓаните повторно ќе можат да плаќаат сметки во пошта. Директор на АД „Пошта“ Јани Макрадули денеска кажа договорот со ...
ТРИФУН КОСТОВСКИ БАРА НАРОДНА БАНКА ДА ЈА ПОВЛЕЧЕ ОДЛУКАТА ЗА СТЕЧАЈ НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА

ТРИФУН КОСТОВСКИ БАРА НАРОДНА БАНКА ДА ЈА ПОВЛЕЧЕ ОДЛУКАТА ЗА СТЕЧАЈ НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА

Бизнисменот Трифун Костовски во отворено писмо до јавноста денеска ги повика сите политички партии, сите институции, сите владини, невладини и верски ...
НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ КОИ НЕМА ДА СЕ ПРЕФРЛАТ ОД ЕУРОСТАНДАРД ВО ДРУГА БАНКА ДО 25 АВГУСТ АВГУСТОВСКИТЕ ПЕНЗИИ ЌЕ ИМ БИДАТ ПРЕФРЛЕНИ ПОДОЦНА ВО СЕПТЕМВРИ

НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ КОИ НЕМА ДА СЕ ПРЕФРЛАТ ОД ЕУРОСТАНДАРД ВО ДРУГА БАНКА ДО 25 АВГУСТ АВГУСТОВСКИТЕ ПЕНЗИИ ЌЕ ИМ БИДАТ ПРЕФРЛЕНИ ПОДОЦНА ВО СЕПТЕМВРИ

На оние корисници на пензиите кои досега ги користеа услугите на Еуростандард Банка АД и кои до 25 август нема да успеат да отворат трансакциски сметк ...
ГРАЃАНИТЕ КОИ ИМАЛЕ ДЕПОЗИТИ ВО ЕУРОСТАНДАРД БАНКА ЌЕ СЕ ОБЕСШТЕТУВААТ ПРЕКУ ЧЕТИРИ БАНКИ ЗА ДА НЕМА МАСОВНИ СОБИРИ

ГРАЃАНИТЕ КОИ ИМАЛЕ ДЕПОЗИТИ ВО ЕУРОСТАНДАРД БАНКА ЌЕ СЕ ОБЕСШТЕТУВААТ ПРЕКУ ЧЕТИРИ БАНКИ ЗА ДА НЕМА МАСОВНИ СОБИРИ

Фондот за осигурување на депозити ги избра Стопанска банка, НЛБ банка, Халкбанк и Комерцијална банка да бидат банки-исплатувачи на обесштетувањето на ...
ТЕТОВЦИ СТРАВУВААТ ОД БАНКАРСКИ КОРОНАКЛАСТЕР ПОРАДИ ГОЛЕМИТЕ ГУЖВИ ЗА НОВИ ТРАНСАКЦИСКИ СМЕТКИ ОТКАКО СЕ ЗАТВОРИ „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“

ТЕТОВЦИ СТРАВУВААТ ОД БАНКАРСКИ КОРОНАКЛАСТЕР ПОРАДИ ГОЛЕМИТЕ ГУЖВИ ЗА НОВИ ТРАНСАКЦИСКИ СМЕТКИ ОТКАКО СЕ ЗАТВОРИ „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“

Затварањето на „Еуростандард банка“ ги натера тетовци уште од рано наутро да застанат пред другите банки во градот за да отворат нови трансакциони сме ...
ИМОТОТ НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА Е ЗАШТИТЕН, ГРАЃАНИТЕ КОИ ПЛАТИЛЕ СМЕТКИ ВО ПОШТА НА 12 АВГУСТ НЕ ТРЕБА ДА ПЛАЌААТ ПОВТОРНО, ВЕЛАТ ОД НАРОДНА БАНКА

ИМОТОТ НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА Е ЗАШТИТЕН, ГРАЃАНИТЕ КОИ ПЛАТИЛЕ СМЕТКИ ВО ПОШТА НА 12 АВГУСТ НЕ ТРЕБА ДА ПЛАЌААТ ПОВТОРНО, ВЕЛАТ ОД НАРОДНА БАНКА

Откако денеска Основниот граѓански суд Скопје го закажа првото рочиште за стечајната постапка за Еуростандард банка на 8 октомври, Народна банка соопш ...
ЗА ЛИКВИДАЦИЈАТА НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА Е ВИНОВНО БИВШОТО РАКОВОДСТВО, ЌЕ ПОДНЕСЕМЕ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ УПРАВНИОТ ОДБОР, КАЖА АКЦИОНЕРОТ ТРИФУН КОСТОВСКИ

ЗА ЛИКВИДАЦИЈАТА НА ЕУРОСТАНДАРД БАНКА Е ВИНОВНО БИВШОТО РАКОВОДСТВО, ЌЕ ПОДНЕСЕМЕ КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ПРОТИВ УПРАВНИОТ ОДБОР, КАЖА АКЦИОНЕРОТ ТРИФУН КОСТОВСКИ

Трифун Костовски, акционер и поранешен претседател на Надзорниот одбор на Еуростандард банка, за ликвидацијата на банката го обвини бившото раководств ...
ГРАЃАНИТЕ КОИ ЗЕМАЛЕ СОЦИЈАЛНА ПОМОШ ПРЕКУ „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“ ДО 25 АВГУСТ ДА ОТВОРАТ СМЕТКА ВО ДРУГА БАНКА

ГРАЃАНИТЕ КОИ ЗЕМАЛЕ СОЦИЈАЛНА ПОМОШ ПРЕКУ „ЕУРОСТАНДАРД БАНКА“ ДО 25 АВГУСТ ДА ОТВОРАТ СМЕТКА ВО ДРУГА БАНКА

Граѓаните кои преку „Еуростандард банка“ добивале социјална помош, додаток за детска заштита и згрижувачките семејства до 25 август треба да отворат н ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ