Таг: евиденција

ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ ВОДИ ЕВИДЕНЦИЈА КОЛКУ ДЕЦА ОСТАНАЛЕ СИРАЦИ ПОРАДИ КОВИДОТ

ВО МАКЕДОНИЈА НЕ СЕ ВОДИ ЕВИДЕНЦИЈА КОЛКУ ДЕЦА ОСТАНАЛЕ СИРАЦИ ПОРАДИ КОВИДОТ

Во Македонија не се води прецизна евиденција во бројки колку деца останаа без родителска грижа поради смрт на родителите од ковид-19, па им се назначе ...
ОКОЛУ 30.000 МАКЕДОНСКИ ОСИГУРЕНИЦИ СЕ ЦЕЛОСНО ВАКЦИНИРАНИ ВО СРБИЈА, АМА НЕ СЕ ЗНАЕ ТОЧНО ОТИ СИСТЕМОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УШТЕ НЕ Е ГОТОВ

ОКОЛУ 30.000 МАКЕДОНСКИ ОСИГУРЕНИЦИ СЕ ЦЕЛОСНО ВАКЦИНИРАНИ ВО СРБИЈА, АМА НЕ СЕ ЗНАЕ ТОЧНО ОТИ СИСТЕМОТ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ УШТЕ НЕ Е ГОТОВ

Сѐ уште не е готов и се работи на системот и начинот како во земјава ќе се евидентираат лицата кои во странство примија две дози од вакцината против к ...
ТРИ ГЕНЕРАЦИИ ЛУЃЕ ФАНТОМИ ЖИВЕАТ БЕЗ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ВО ТЕТОВО

ТРИ ГЕНЕРАЦИИ ЛУЃЕ ФАНТОМИ ЖИВЕАТ БЕЗ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ ВО ТЕТОВО

На излезот од Тетово, на двете страни од реката Пена се наоѓа една од поголемите ромски населби во градот. Околу 150 нејзини жители живеат во импровиз ...
АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ИМ СЕ ЗАКАНУВА СО ПОРАКИ НА НЕВРАБОТЕНИТЕ, ЗА НИВНО ДОБРО

АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ИМ СЕ ЗАКАНУВА СО ПОРАКИ НА НЕВРАБОТЕНИТЕ, ЗА НИВНО ДОБРО

Невработените се жалат дека Агенцијата за вработување им испраќа заканувачки пораки при повиците за учество на обука. Агенцијата вели дека тоа го прав ...
4 / 4 НАПИСИ