Таг: Европски суд за човекови права

УШТЕ ЕДНАШ ЈА ПОВИКУВАМ БУГАРИЈА ДА ГИ ПОЧИТУВА ПРАВАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ КАКО ШТО КАЈ НАС СЕ ПОЧИТУВААТ ПРАВАТА НА СИТЕ ЕТНИЧКИ ЗАЕДНИЦИ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ

УШТЕ ЕДНАШ ЈА ПОВИКУВАМ БУГАРИЈА ДА ГИ ПОЧИТУВА ПРАВАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ КАКО ШТО КАЈ НАС СЕ ПОЧИТУВААТ ПРАВАТА НА СИТЕ ЕТНИЧКИ ЗАЕДНИЦИ, КАЖА КОВАЧЕВСКИ

Премиерот Димитар Ковачевски ја повика Бугарија да почне да ги спроведува пресудите на Европскиот суд за човекови права во Стразбур и да обезбеди Маке ...
БУГАРИЈА Е ЕДНА ОД НАЈОСУДУВАНИТЕ ЗЕМЈИ ВО СТРАЗБУР ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА СО 25 ПРЕСУДИ МИНАТАТА ГОДИНА, ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА ИМА 4

БУГАРИЈА Е ЕДНА ОД НАЈОСУДУВАНИТЕ ЗЕМЈИ ВО СТРАЗБУР ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА СО 25 ПРЕСУДИ МИНАТАТА ГОДИНА, ПРОТИВ МАКЕДОНИЈА ИМА 4

Бугарија е во топ 10 најосудувани држави пред Европскиот суд за човекови права во Стразбур за 2022 година, според статистиката на институцијата што ја ...
БУГАРИЈА ДА ПРЕСТАНЕ ДА ОДБИВА ДА ГИ РЕГИСТРИРА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО, ПОБАРА КОМИТЕТОТ НА МИНИСТРИ НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА

БУГАРИЈА ДА ПРЕСТАНЕ ДА ОДБИВА ДА ГИ РЕГИСТРИРА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО, ПОБАРА КОМИТЕТОТ НА МИНИСТРИ НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА

Комитетот на министри на Советот на Европа ги повика властите во Бугарија да почнат да ги почитуваат пресудите на Европскиот суд за човекови права и д ...
СКОПСКИТЕ АПЕЛАЦИОНИ СУДИИ НЕ ОДЛУЧУВААТ ЗА СЛУЧАИТЕ НА МИЈАЛКОВ СО 12 ПЛУС 8 ГОДИНИ ЗАТВОР, ЧЕКААТ ДА ИМ ГИ РЕШИ СУДОТ ВО СТРАЗБУР

СКОПСКИТЕ АПЕЛАЦИОНИ СУДИИ НЕ ОДЛУЧУВААТ ЗА СЛУЧАИТЕ НА МИЈАЛКОВ СО 12 ПЛУС 8 ГОДИНИ ЗАТВОР, ЧЕКААТ ДА ИМ ГИ РЕШИ СУДОТ ВО СТРАЗБУР

Иако најавуваа дека предметот за масовното незаконско прислушување „Тврдина-Таргет“ во која Сашо Мијалков доби 12 години затвор и „Трезор“ за незаконс ...
БУГАРИЈА МОРА ДА ГИ СПРОВЕДЕ ПРЕСУДИТЕ ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА, AMA НИЕ НЕ MOЖЕМЕ ДА ЈА ПРИСИЛИМЕ, ВЕЛИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СУДОТ ВО СТРАЗБУР

БУГАРИЈА МОРА ДА ГИ СПРОВЕДЕ ПРЕСУДИТЕ ЗА ПРЕКРШУВАЊЕ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА, AMA НИЕ НЕ MOЖЕМЕ ДА ЈА ПРИСИЛИМЕ, ВЕЛИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СУДОТ ВО СТРАЗБУР

Претседателот на Европскиот суд за човекови права и слободи Роберт Спано вели дека секоја земја членка на Советот на Европа е обврзана да ги спроведув ...
РАБОТИМЕ ДА СЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СО ПРЕКРШУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО ВО БУГАРИЈА, ВЕЛИ ЕСКОБАР ОД СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ЗА 16-ТЕ ПРЕСУДИ НА СУДОТ ВО СТРАЗБУР

РАБОТИМЕ ДА СЕ РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ СО ПРЕКРШУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО ВО БУГАРИЈА, ВЕЛИ ЕСКОБАР ОД СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТОТ ЗА 16-ТЕ ПРЕСУДИ НА СУДОТ ВО СТРАЗБУР

Габриел Ескобар, заменик помошникот на Државниот секретар на САД, кажа дека американската амбасадорка во Софија работи на решавање на прашањата со пре ...
ДА НЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИ НА БРЗИНА, КАЖА СУДИЈКАТА ЦАЦА НИКОЛОВСКА ПРЕД БИТОЛСКИ СТУДЕНТИ

ДА НЕ СЕ НОСАТ ЗАКОНИ НА БРЗИНА, КАЖА СУДИЈКАТА ЦАЦА НИКОЛОВСКА ПРЕД БИТОЛСКИ СТУДЕНТИ

Судската, извршната и законодавната власт треба да се коригираат во своето однесување, да не се носат закони на брзина кои по кратко време треба да се ...
ЖАН-МИШЕЛ ЖАР ВОДИ ПРАВНА БИТКА ОТКАКО ТАТКО МУ, ОСКАРОВЕЦОТ МОРИС, ГО ИСФРЛИ ОД ТЕСТАМЕНТОТ

ЖАН-МИШЕЛ ЖАР ВОДИ ПРАВНА БИТКА ОТКАКО ТАТКО МУ, ОСКАРОВЕЦОТ МОРИС, ГО ИСФРЛИ ОД ТЕСТАМЕНТОТ

Пионерот на електронската музика Жан-Мишел Жар води правна битка откако неговиот татко, оскаровецот Морис Жар, го исфрли од тестаментот. Жан-Мишел бја ...
НЕКОИ БИТОЛЧАНИ ИСПАРИЛЕ ОД СПИСОКОТ, А КАЈ ДРУГИ ОД ПАРТИЈА ИМ СЕ ЈАВУВАЛЕ ЗА ДА ГЛАСААТ

НЕКОИ БИТОЛЧАНИ ИСПАРИЛЕ ОД СПИСОКОТ, А КАЈ ДРУГИ ОД ПАРТИЈА ИМ СЕ ЈАВУВАЛЕ ЗА ДА ГЛАСААТ

  Од подрачната канцеларија на Народниот правобранител во Битола потврдија дека имаат пријави на граѓани кои пред заклучувањето на Избирачкиот ...
НА 94 ГОДИНИ ГЛАСАШЕ БЕЗ ОЧИЛА

НА 94 ГОДИНИ ГЛАСАШЕ БЕЗ ОЧИЛА

Во февруари полни 94 години, но тоа не беше проблем за Атанас Златев од Кавадарци, еден од ретките преживеани борци од НОБ и еден од најстарите жители ...
10 / 10 НАПИСИ