Таг: ФДА

ВАКЦИНАТА НА „ФАЈЗЕР“ ПРВА ДОБИ ЦЕЛОСНО ОДОБРЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА ВО САД

ВАКЦИНАТА НА „ФАЈЗЕР“ ПРВА ДОБИ ЦЕЛОСНО ОДОБРЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА ВО САД

САД издадоа целосно одобрение за употреба на вакцината на „Фајзер“ против ковид-19, пресвртница која може да ја зголеми довербата на јавноста во вакци ...
САД ЈА ОДОБРИЈА ВАКЦИНАТА НА ФАЈЗЕР-БИОНТЕХ ПРОТИВ КОВИД-19, ВАКЦИНАЦИЈАТА ПОЧНУВА НА ПОЧЕТОКОТ НА ИДНАТА НЕДЕЛА

САД ЈА ОДОБРИЈА ВАКЦИНАТА НА ФАЈЗЕР-БИОНТЕХ ПРОТИВ КОВИД-19, ВАКЦИНАЦИЈАТА ПОЧНУВА НА ПОЧЕТОКОТ НА ИДНАТА НЕДЕЛА

Администрацијата за храна и лекови на САД (ФДА) ја одобри за итна употреба вакцината на Фајзер развиена со германскиот партнер Бионтех, за која послед ...
ВО АМЕРИКА ОДОБРЕН РЕМДЕСИВИР, ПРВИОТ ЛЕК ШТО ПОКАЖА ДЕКА ПОМАГА ЗА ПОБРЗО ОЗДРАВУВАЊЕ ОД КОВИД-19

ВО АМЕРИКА ОДОБРЕН РЕМДЕСИВИР, ПРВИОТ ЛЕК ШТО ПОКАЖА ДЕКА ПОМАГА ЗА ПОБРЗО ОЗДРАВУВАЊЕ ОД КОВИД-19

Американските регулатори го одобрија за итна употреба првиот лек кој што изгледа дека им помага на некои пациенти со КОВИД-19 да оздрават побрзо, прес ...
ВО АМЕРИКА СЕ ПЛАШАТ ОД „ДИВ ЗАПАД“ СО БРЗИТЕ ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19

ВО АМЕРИКА СЕ ПЛАШАТ ОД „ДИВ ЗАПАД“ СО БРЗИТЕ ТЕСТОВИ ЗА КОВИД-19

Тестовите со крв за коронавирус може да одиграат клучна улога при одлуката дали милиони Американци можат безбедно да се вратат на работа или на училиш ...
АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ХРАНА И ЛЕКОВИ ОДОБРИ МАШИНИ ЗА ФИЛТРИРАЊЕ НА КРВТА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КОВИД-19

АМЕРИКАНСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА ХРАНА И ЛЕКОВИ ОДОБРИ МАШИНИ ЗА ФИЛТРИРАЊЕ НА КРВТА ЗА ЛЕКУВАЊЕ НА КОВИД-19

Американската Агенција за храна и лекови (ФДА) итно одобри систем за прочистување на крвта за да се третираат пациенти постари од 18 години заболени о ...
5 / 5 НАПИСИ