Таг: Фиренца

ДИГИТАЛНО ЌЕ СЕ ТРГНЕ ПРЕВЕЗОТ ОД ЦЕНЗУРИРАНАТА СЛИКА НА ГОЛА ЖЕНА НА АРТЕМИЗИЈА ЏЕНТИЛЕСКИ ОД 1616

ДИГИТАЛНО ЌЕ СЕ ТРГНЕ ПРЕВЕЗОТ ОД ЦЕНЗУРИРАНАТА СЛИКА НА ГОЛА ЖЕНА НА АРТЕМИЗИЈА ЏЕНТИЛЕСКИ ОД 1616

Реставраторите на уметност во италијанскиот град Фиренца започнаа шестмесечен проект за чистење и практично „откривање“ на долго цензурираната гола сл ...
ЕДИНСТВЕНАТА СКУЛПТУРА НА ДА ВИНЧИ ВЕЌЕ 160 ГОДИНИ Е ВО ЛОНДОНСКИ МУЗЕЈ, ТВРДАТ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ

ЕДИНСТВЕНАТА СКУЛПТУРА НА ДА ВИНЧИ ВЕЌЕ 160 ГОДИНИ Е ВО ЛОНДОНСКИ МУЗЕЈ, ТВРДАТ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ

Италијанските куратори на изложба во Фиренца тврдат дека ја откриле единствената најдена скулптура на Леонардо да Винчи. Отсекогаш постоела легендата ...
ГАЛЕРИЈАТА УФИЦИ ОД ФИРЕНЦА БАРА ВРАЌАЊЕ НА СЛИКА УКРАДЕНА ОД НАЦИСТИТЕ

ГАЛЕРИЈАТА УФИЦИ ОД ФИРЕНЦА БАРА ВРАЌАЊЕ НА СЛИКА УКРАДЕНА ОД НАЦИСТИТЕ

Галеријата Уфици од Фиренца побара враќање на слика украдена од нацистите, која сега се наоѓа во сопственост на семејство од Германија. Директорот ...
ФАРМАЦЕВТОТ ШКОДРАНУ ОД ФИРЕНЦА ЈА ДОНЕЛ УМЕТНОСТА ВО БИТОЛА

ФАРМАЦЕВТОТ ШКОДРАНУ ОД ФИРЕНЦА ЈА ДОНЕЛ УМЕТНОСТА ВО БИТОЛА

Битолчанецот Константин Шкодрану по професија фармацевт, пред повеќе од еден век имал самостојни изложби во Фиренца, Италија, ја насликал Влашката црк ...
ДИПЛОМАТИ И ЅВЕЗДИ НА ОТВОРАЊЕТО НА ПРОДАВНИЦА СО НАКИТ ОД ФИРЕНЦА ВО СКОПЈЕ

ДИПЛОМАТИ И ЅВЕЗДИ НА ОТВОРАЊЕТО НА ПРОДАВНИЦА СО НАКИТ ОД ФИРЕНЦА ВО СКОПЈЕ

Со ВИП гости - дипломати, бизнисмени, поп-ѕвезди, спортисти и стилисти во скопскиот трговски центар „Рамстор“ се отвори луксузната продавница за итали ...
ФИРЕНЦА И ИТАЛИЈА СЕ ЗБОГУВАА СО ДАВИДЕ АСТОРИ

ФИРЕНЦА И ИТАЛИЈА СЕ ЗБОГУВАА СО ДАВИДЕ АСТОРИ

Фановите на Фиорентина го претворија небото над Фиренца во виолетово, оддавајќи му почит на клупскиот капитен Давиде Астори, чија ненадејна смрт во не ...
6 / 6 НАПИСИ