Таг: Фонд за здравствено осигурување

1 4 5 654 / 54 НАПИСИ
БЕБИЊАТА УМИРААТ ОТИ 200.000 ЖЕНИ СЕ БЕЗ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ

БЕБИЊАТА УМИРААТ ОТИ 200.000 ЖЕНИ СЕ БЕЗ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ

Над 200.000 жени во репродуктивен период се без матичен гинеколог. Според матичните гинеколози, во моментов во земјава над 500.000 жени имаат избран г ...
ПОРАДИ СОМНЕЖИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ, НЕМА ОРТОПЕДСКИ ПОМАГАЛА ВО АПТЕКИТЕ

ПОРАДИ СОМНЕЖИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ, НЕМА ОРТОПЕДСКИ ПОМАГАЛА ВО АПТЕКИТЕ

Фондот за здравствено осигурување на 31 октомври ги раскинал договорите со шест ортопедски куќи, бидејќи утврдил злоупотреби во работењето. Фондот веќ ...
МИНИСТЕРОТ ТОДОРОВ ТРИ ГОДИНИ ПРЕБРОЈУВА КОЛКУ ЛЕКАРИ ФАЛАТ ВО ЗАТВОРИТЕ

МИНИСТЕРОТ ТОДОРОВ ТРИ ГОДИНИ ПРЕБРОЈУВА КОЛКУ ЛЕКАРИ ФАЛАТ ВО ЗАТВОРИТЕ

Министерството за здравство три години го одолговлекува спроведувањето на Законот за извршување санкции, чии измени донесени во 2013 требало да се при ...
ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ УМИРА ОТИ ВЛАСТА ТРИ ГОДИНИ ЈА КОЧИ РЕФОРМАТА

ВО ЗАТВОРИТЕ СЕ УМИРА ОТИ ВЛАСТА ТРИ ГОДИНИ ЈА КОЧИ РЕФОРМАТА

Осудени лица оставени без лекар, без лекови и затворски амбуланти без соодветна медицинска опрема е состојба за која канцеларијата на Народниот правоб ...
1 4 5 654 / 54 НАПИСИ