Таг: фотонапонска централа

НИЕДЕН ВРАБОТЕН ВО РЕК БИТОЛА НЕМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ РАБОТА СО ТРАНСФОРМАЦИЈАТА НА ПРОИЗВОДСТВО ОД ЈАГЛЕН НА ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

НИЕДЕН ВРАБОТЕН ВО РЕК БИТОЛА НЕМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ РАБОТА СО ТРАНСФОРМАЦИЈАТА НА ПРОИЗВОДСТВО ОД ЈАГЛЕН НА ОБНОВЛИВИ ИЗВОРИ, РЕЧЕ КОВАЧЕВСКИ

Транформацијата на РЕК Битола од производство на струја на јаглед до обновливи извори на енергија ќе чини околу 310 милиони евра. Таа инвестиција треб ...
ВО ТЕТОВСКОТО СЕЛО ТЕНОВО ПУШТЕНА ВО РАБОТА ВТОРАТА ЕЛЕКТРИЧНА ЦЕНТРАЛА ОД ТРИДЕЛНИОТ ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК

ВО ТЕТОВСКОТО СЕЛО ТЕНОВО ПУШТЕНА ВО РАБОТА ВТОРАТА ЕЛЕКТРИЧНА ЦЕНТРАЛА ОД ТРИДЕЛНИОТ ФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК

„Зелената“ енергија со забрзано темпо доаѓа во Полошкиот Регион. Денеска во село Теново беше пуштена во употреба втората централа од таканаречениот фо ...
2 / 2 НАПИСИ