Таг: фотоволтаици

1 2 10 / 18 НАПИСИ
ОД ОБНОВА НА СТАРОТО УЧИЛИШТЕ ДО СТРУЈА ОД ФОТОВОЛТАИЦИ – КИЧЕВСКОТО СЕЛО БЕЛИЦА САКА ДА СТАНЕ ПРИМЕР ЗА ЗЕЛЕНА КОМУНА

ОД ОБНОВА НА СТАРОТО УЧИЛИШТЕ ДО СТРУЈА ОД ФОТОВОЛТАИЦИ – КИЧЕВСКОТО СЕЛО БЕЛИЦА САКА ДА СТАНЕ ПРИМЕР ЗА ЗЕЛЕНА КОМУНА

Од мисија да се обнови старото локално училиште до проект за претворање на селото во зелена комуна, жителите на Белица се здружија не само за да му вр ...
НАМЕСТО КАРГО АЕРОДРОМ, КАЈ ШТИП ЌЕ СЕ ГРАДИ НАЈГОЛЕМИОТ АГРОФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК НА БАЛКАНОТ, ПОД НЕГО МОЖЕ ДА СЕ САДАТ ТИКВИ, КРАСТАВИЦИ И БОСТАН

НАМЕСТО КАРГО АЕРОДРОМ, КАЈ ШТИП ЌЕ СЕ ГРАДИ НАЈГОЛЕМИОТ АГРОФОТОВОЛТАИЧЕН ПАРК НА БАЛКАНОТ, ПОД НЕГО МОЖЕ ДА СЕ САДАТ ТИКВИ, КРАСТАВИЦИ И БОСТАН

На обработлива земјоделска површина од 500 хектари државно земјиште, на местото каде што требаше да биде карго аеродромот кај Штип, ќе се гради најгол ...
ДОМОТ НА КУЛТУРАТА ВО ШТИП Е ПРВАТА КУЛТУРНА УСТАНОВА ВО ЗЕМЈАВА КОЈА САМА ЌЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА

ДОМОТ НА КУЛТУРАТА ВО ШТИП Е ПРВАТА КУЛТУРНА УСТАНОВА ВО ЗЕМЈАВА КОЈА САМА ЌЕ ПРОИЗВЕДУВА СТРУЈА

Центарот за култура „Ацо Шопов“ во Штип е првата ваква установа во Македонија која има инсталирано фотоволтаична централа, со која ќе ги покрива своит ...
ИЗДАДЕНИ НАД 400 ЛИЦЕНЦИ ЗА ФОТОВОЛТАИЦИ, ОД НИВ СО СТРУЈА МОЖЕ ДА СЕ СНАБДАТ 10 ГРАДОВИ ВО ЗЕМЈАВА

ИЗДАДЕНИ НАД 400 ЛИЦЕНЦИ ЗА ФОТОВОЛТАИЦИ, ОД НИВ СО СТРУЈА МОЖЕ ДА СЕ СНАБДАТ 10 ГРАДОВИ ВО ЗЕМЈАВА

Од април 2022 до денес, издадени се над 400 лиценци за призводство на струја од фотоволтаици. Според податоците од Регулаторната комисија за енергетик ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ГРЧКИОТ ОСТРОВ ХАЛКИ НЕ ПЛАЌААТ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА ЗАШТО САМИ ЈА ПРОИЗВЕДУВААТ

ЖИТЕЛИТЕ НА ГРЧКИОТ ОСТРОВ ХАЛКИ НЕ ПЛАЌААТ СМЕТКИ ЗА СТРУЈА ЗАШТО САМИ ЈА ПРОИЗВЕДУВААТ

Модерниот фотоволтаичен парк со моќност од еден мегават ги покрива речиси сите локални потреби за електрична енергија на грчкиот остров Халки, при што ...
ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ЌЕ ПОСТАВИ ФОТОВОЛТАИЦИ СО КОИ ЌЕ ГИ ЗАДОВОЛУВА СВОИТЕ ПОТРЕБИ ОД СТРУЈА

ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ЌЕ ПОСТАВИ ФОТОВОЛТАИЦИ СО КОИ ЌЕ ГИ ЗАДОВОЛУВА СВОИТЕ ПОТРЕБИ ОД СТРУЈА

Годишните трошоци за струја и потребите од електрична енергија Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип ќе ги компензира со помош на фотонапонски централи, ...
СЕМЕЈНА ДРАМА

СЕМЕЈНА ДРАМА

Уште и за борба против непотизмот да почнат да рецитираат, ќе си помислиш, не дај боже - овие решиле да нè умрат. Од смеење.  ...
ФОТОВОЛТАИЦИ ЗА СТРУЈА ЗА УЧИЛИШТАТА И ОПШТИНАТА ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ ВО РАДОВИШ СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДА

ФОТОВОЛТАИЦИ ЗА СТРУЈА ЗА УЧИЛИШТАТА И ОПШТИНАТА ЌЕ СЕ ПОСТАВАТ ВО РАДОВИШ СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДА

До летово, во Радовиш на крововите на спортската сала „25  Мај“ и на основното училиште „Крсте Петков Мисирков“ ќе се монтираат фотонапонски централи ...
ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД ОВЧЕ ПОЛЕ БАРААТ ДА НЕ СЕ ПРЕНАМЕНУВА КВАЛИТЕТНОТО ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ ЗАРАДИ ПОСТАВУВАЊЕ ФОТОВОЛТАИЦИ

ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД ОВЧЕ ПОЛЕ БАРААТ ДА НЕ СЕ ПРЕНАМЕНУВА КВАЛИТЕТНОТО ЗЕМЈОДЕЛСКО ЗЕМЈИШТЕ ЗАРАДИ ПОСТАВУВАЊЕ ФОТОВОЛТАИЦИ

Земјоделците од Овчеполието реагираат на зголемениот број површини каде што се поставуваат фотоволтаици. Во овој рамничарски регион, поради големиот б ...
ОПШТИНА ЦЕНТАР ЌЕ ФОРМИРА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ДА ПРАВИ СТРУЈА СО ФОТОВОЛТАИЦИ

ОПШТИНА ЦЕНТАР ЌЕ ФОРМИРА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ДА ПРАВИ СТРУЈА СО ФОТОВОЛТАИЦИ

Општина Центар ќе формира јавно претпријатие за производство на струја со фотоволтаици. Оваа точка ќе биде предложена на седницата на Советот на Општи ...
1 2 10 / 18 НАПИСИ