Таг: француско претседателство

НЕМА УСЛОВИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОТ СО МАКЕДОНИЈА ДО КРАЈОТ НА ФРАНЦУСКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО, ВЕЛИ БУГАРСКОТО МНР

НЕМА УСЛОВИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА СПОРОТ СО МАКЕДОНИЈА ДО КРАЈОТ НА ФРАНЦУСКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО, ВЕЛИ БУГАРСКОТО МНР

Бугарија го поздравува конструктивниот пристап на Франција, но до крајот на Француското претседателство со Европскиот совет (30 јуни) нема услови да с ...
СИТЕ БУГАРСКИ БАРАЊА, ОСВЕН НЕПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК, ВЛЕГУВААТ ВО ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА ЗА ЕУ

СИТЕ БУГАРСКИ БАРАЊА, ОСВЕН НЕПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК, ВЛЕГУВААТ ВО ПРЕГОВАРАЧКАТА РАМКА ЗА ЕУ

Македонија самата прифаќа да го смени Уставот, со што Бугарите ќе бидат вметнати во Преамбулата, до ефективниот почеток на преговорите со ЕУ за да се ...
2 / 2 НАПИСИ