Таг: гасовод

1 2 3 10 / 28 НАПИСИ
МАКЕДОНИЈА ЗАБРЗАНО СЕ ГАСИФИЦИРА, НО ФАЛАТ КАДРИ ЗА ГРАДЕЊЕ ГАСОВОДИ

МАКЕДОНИЈА ЗАБРЗАНО СЕ ГАСИФИЦИРА, НО ФАЛАТ КАДРИ ЗА ГРАДЕЊЕ ГАСОВОДИ

Во времето кога добар дел од градовите имаат најавено гасификација и чекаат да им стигне гасот и да изградат секундарна инфраструктура, пазарот во Мак ...
САМО ЧЕТВРТИНА ОД ФИРМИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ВО ВЕЛЕС ДАЛЕ ОДГОВОР ДАЛИ САКААТ ДА КОРИСТАТ ПРИРОДЕН ГАС

САМО ЧЕТВРТИНА ОД ФИРМИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ВО ВЕЛЕС ДАЛЕ ОДГОВОР ДАЛИ САКААТ ДА КОРИСТАТ ПРИРОДЕН ГАС

Во Велес има 177 потенцијални поголеми потрошувачи на гас, меѓу нив и јавни претпријатија и институции, покажала анализата на ЈП „Велес-гас“ во годишн ...
ЗАЕВ НАЈАВИ ПОВРЗУВАЊЕ СО ГРЧКИОТ ГАСОВОД НА БИЗНИС ФОРУМОТ НА МАКЕДОНСКИ И ГРЧКИ КОМПАНИИ

ЗАЕВ НАЈАВИ ПОВРЗУВАЊЕ СО ГРЧКИОТ ГАСОВОД НА БИЗНИС ФОРУМОТ НА МАКЕДОНСКИ И ГРЧКИ КОМПАНИИ

Поврзување на грчкиот гасовод и земјата да биде дел од интерконтинентален гасовод кој ќе оди преку Србија и Романија, најави премиерот Зоран Заев на Б ...
СТРУМИЦА БАРА ПОЕВТИН ГАС СО НАМАЛУВАЊЕ НА ДДВ, ЗА ДА СЕ КОРИСТИ ПОВЕЌЕ

СТРУМИЦА БАРА ПОЕВТИН ГАС СО НАМАЛУВАЊЕ НА ДДВ, ЗА ДА СЕ КОРИСТИ ПОВЕЌЕ

Општинските власти на Струмица до Владата поднеле барање за намалување на данокот на додадена вредност (ДДВ) на гасот од 18 на 5 проценти. Барањето е  ...
ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО СТРУМИЦА СЕ ГРЕАТ НА НАФТА ИАКО 7 ГОДИНИ ОПШТИНАТА Е ГАСИФИЦИРАНА

ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ВО СТРУМИЦА СЕ ГРЕАТ НА НАФТА ИАКО 7 ГОДИНИ ОПШТИНАТА Е ГАСИФИЦИРАНА

Веќе седум години Струмица е гасифицирана општина, но ниту една од државните институции не се грее на гас. Тие и понатаму се греат на нафта иако до ни ...
АКТИВИСТИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ВОДНО ДА ИМААТ РАЗБИРАЊЕ ЗА ВАЖНОСТА НА ГАСОВОДОТ, РЕЧЕ АНЃУШЕВ

АКТИВИСТИТЕ ЗА ЗАШТИТА НА ВОДНО ДА ИМААТ РАЗБИРАЊЕ ЗА ВАЖНОСТА НА ГАСОВОДОТ, РЕЧЕ АНЃУШЕВ

Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев побара невладините организации и здруженијата на граѓани кои беа против изградба на гасоводот на Водно ...
НИТУ СМЕ ИМАЛЕ СОСТАНОК СО МЕР, НИТУ СМЕ ВКЛУЧЕНИ ВО РАБОТНИТЕ ГРУПИ, ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ ОД „ГО САКАМ ВОДНО“

НИТУ СМЕ ИМАЛЕ СОСТАНОК СО МЕР, НИТУ СМЕ ВКЛУЧЕНИ ВО РАБОТНИТЕ ГРУПИ, ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ ОД „ГО САКАМ ВОДНО“

Активистите од граѓанската иницијатива „Го сакам Водно“ тврдат дека не се точни изјавите од Македонски енергетски ресурси (МЕР) дека била постигната с ...
БАГЕРИТЕ НА ПРАЗНИК ПРОДОЛЖИЈА СО УНИШТУВАЊЕ НА ВОДНО ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ, ОД МЕР ТВРДАТ ДЕКА СЕ РАБОТИ ОД ПОНЕДЕЛНИКОТ И ФОРМИРАЛЕ РАБОТНИ ГРУПИ

БАГЕРИТЕ НА ПРАЗНИК ПРОДОЛЖИЈА СО УНИШТУВАЊЕ НА ВОДНО ВЕЛАТ АКТИВИСТИТЕ, ОД МЕР ТВРДАТ ДЕКА СЕ РАБОТИ ОД ПОНЕДЕЛНИКОТ И ФОРМИРАЛЕ РАБОТНИ ГРУПИ

Багерите на Водно продолжија со градежни работи за изградба на магистралниот гасовод за Тетово и Гостивар. Од граѓанската иницијатива „Го Сакам Водно“ ...
НАСЛЕДИВМЕ СИТУАЦИЈА НА НЕСАКАНА БРЕМЕНОСТ ВО КРИТИЧЕН ПЕРИОД ЗА АБОРТУС, КАЖА ШИЛЕГОВ НА ДЕБАТАТА ЗА ГАСОВОДОТ НА ВОДНО

НАСЛЕДИВМЕ СИТУАЦИЈА НА НЕСАКАНА БРЕМЕНОСТ ВО КРИТИЧЕН ПЕРИОД ЗА АБОРТУС, КАЖА ШИЛЕГОВ НА ДЕБАТАТА ЗА ГАСОВОДОТ НА ВОДНО

Граѓанските иницијативи и претставниците на власта ниту на втората дебата за изградбата на гасоводот на Водно не најдоа заедничко решение. Од граѓа ...
ГРАД СКОПЈЕ НЕ МОЖЕ ДА ЈА ПРЕЗЕМЕ ТОПЛОВОДНАТА МРЕЖА ДО ПОЧЕТОКОТ НА ГРЕЈНАТА СЕЗОНА ОТИ Е ДИВОГРАДБА

ГРАД СКОПЈЕ НЕ МОЖЕ ДА ЈА ПРЕЗЕМЕ ТОПЛОВОДНАТА МРЕЖА ДО ПОЧЕТОКОТ НА ГРЕЈНАТА СЕЗОНА ОТИ Е ДИВОГРАДБА

Град Скопје до почетокот на грејната сезона нема да успее да ја преземе топловодната мрежа од сегашниот снабдувач Балкан енерџи груп (БЕГ) бидејќи таа ...
1 2 3 10 / 28 НАПИСИ