Таг: геноцид

МАКЕДОНИЈА ГО ПОДДРЖА БОЈКОТОТ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НОБЕЛОВА НАГРАДА НА ПЕТЕР ХАНДКЕ

МАКЕДОНИЈА ГО ПОДДРЖА БОЈКОТОТ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НОБЕЛОВА НАГРАДА НА ПЕТЕР ХАНДКЕ

Македонија го поддржа бојкотот на церемонијата на доделувањето на Нобеловата награда за литература на контроверзниот австриски писател Петер Хандке, с ...
ХАШКИОТ СУД ГО ОСУДИ РАДОВАН КАРАЏИЌ НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР

ХАШКИОТ СУД ГО ОСУДИ РАДОВАН КАРАЏИЌ НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР

Хашкиот суд го осуди поранешниот лидер на босанските Срби Радован Караџиќ на доживотен затвор, откако му ја потврди речиси целата првостепена пресуда. ...
2 / 2 НАПИСИ