Таг: Гордан Михиќ

КИНОТЕКА ЌЕ ПРИКАЖЕ ФИЛМОВИ ВО ЧЕСТ НА ГОРДАН МИХИЌ И СТЕФАН СИДОВСКИ-СИДО

КИНОТЕКА ЌЕ ПРИКАЖЕ ФИЛМОВИ ВО ЧЕСТ НА ГОРДАН МИХИЌ И СТЕФАН СИДОВСКИ-СИДО

Кинотека на Северна Македонија ќе им оддаде почит на неодамна починатите филмски автори Гордан Михиќ и Стефан Сидовски-Сидо, прикажувајќи неколку нивн ...
ПОЧИНА СРПСКИОТ СЦЕНАРИСТ ГОРДАН МИХИЌ, АВТОР НА „СРЕЌНА НОВА ’49“ И „ДОМ ЗА БЕСЕЊЕ“

ПОЧИНА СРПСКИОТ СЦЕНАРИСТ ГОРДАН МИХИЌ, АВТОР НА „СРЕЌНА НОВА ’49“ И „ДОМ ЗА БЕСЕЊЕ“

Легендарниот српски сценарист, драмски писател и режисер Гордан Михиќ почина на 80 години во неделата наутро после кратко боледување, соопшти неговото ...
2 / 2 НАПИСИ