Таг: Гоце Наумов

ИНАЕТ МЕ ФАЌА ОД ЗЛОУПОТРЕБАТА НА АФРИКА, А ИМА ИЗВОНРЕДНА ЕСТЕТИКА И КУЛТУРА, ВЕЛИ ГОЦЕ НАУМОВ ЗА ИЗЛОЖБАТА „АФРИКА ВО МАКЕДОНИЈА“

ИНАЕТ МЕ ФАЌА ОД ЗЛОУПОТРЕБАТА НА АФРИКА, А ИМА ИЗВОНРЕДНА ЕСТЕТИКА И КУЛТУРА, ВЕЛИ ГОЦЕ НАУМОВ ЗА ИЗЛОЖБАТА „АФРИКА ВО МАКЕДОНИЈА“

Маските, фигурините, ткаенините, накитот, скулптурите и керамиката, донесени или поврзани со Африка, кои се изложени во Музејот на Северна Македонија, ...
ИЗЛОЖБА ЗА КУЛТУРНИТЕ И РЕЛИГИСКИ ВРСКИ НА АФРИКА И МАКЕДОНИЈА СЕ ОТВОРА ВО МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА

ИЗЛОЖБА ЗА КУЛТУРНИТЕ И РЕЛИГИСКИ ВРСКИ НА АФРИКА И МАКЕДОНИЈА СЕ ОТВОРА ВО МУЗЕЈ НА МАКЕДОНИЈА

Вечерва во 20 часот во Музејот на Северна Македонија, ќе се отвори изложбата „Африка во Македонија“, а автори се доц. д-р Гоце Наумов и проф. д-р Нико ...
РИТУАЛНА УМЕТНОСТ ОД ЗАПАДНА АФРИКА НА ИЗЛОЖБА ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

РИТУАЛНА УМЕТНОСТ ОД ЗАПАДНА АФРИКА НА ИЗЛОЖБА ВО МУЗЕЈОТ НА МАКЕДОНИЈА

Над седумдесет дрвени маски, скулптури, ткаенини и фотографии од Западна Африка содржи изложбата „Духовите на Африка: ритуална западноафриканска уметн ...
3 / 3 НАПИСИ