Таг: „Грабење во просторот“

САКАМ ДА СТАВАМ ЦРВЕНИ ПИПЕРКИ НА ЦЕЛАТА ФАСАДА НА МСУ, АМА КАЈ ДА НАЈДАМ ТОЛКУ МНОГУ, ВЕЛИ УМЕТНИКОТ ГЛИГОР СТЕФАНОВ

САКАМ ДА СТАВАМ ЦРВЕНИ ПИПЕРКИ НА ЦЕЛАТА ФАСАДА НА МСУ, АМА КАЈ ДА НАЈДАМ ТОЛКУ МНОГУ, ВЕЛИ УМЕТНИКОТ ГЛИГОР СТЕФАНОВ

Стопроцентна авторска посветеност, педантност и грандиозност се првите впечатоци кои македонската публика ги добива на самиот влез на изложбата на уме ...
УТРЕ МАТИНЕ ВО МСУ СО ЏЕЗ, ОВОШЈЕ И СКУЛПТУРИТЕ НА ГЛИГОР СТЕФАНОВ

УТРЕ МАТИНЕ ВО МСУ СО ЏЕЗ, ОВОШЈЕ И СКУЛПТУРИТЕ НА ГЛИГОР СТЕФАНОВ

Утре во 12 часот во Музејот на современа уметност (МСУ) ќе се има матине со модерен џез, свежо овошје и разладено вино, во чест на изложбата „Грабење ...
ГЛИГОР СТЕФАНОВ ПО 30 ГОДИНИ СЕ ВРАТИ ВО МСУ СО СКУЛПТУРИ ОД 100 МЕТРИ

ГЛИГОР СТЕФАНОВ ПО 30 ГОДИНИ СЕ ВРАТИ ВО МСУ СО СКУЛПТУРИ ОД 100 МЕТРИ

По триесет години, еден од најзначајните македонски уметници Глигор Стефанов, кој живее во Канада, утревечер ќе има изложба во Музејот на современа ум ...
3 / 3 НАПИСИ